Mihai Isvoranu și-a prezentat programul de candidat în faţa presei

În cadrul unei întâniri informale de presă, Mihai Isvoranu şi-a prezentat principalele puncte din programul cu care candidează la funcția de primar al Municipiului Brăila şi a stat de vorbă cu jurnaliștii.

Programul pe care Mihai Isvoranu, candidatul alianţei USR-PLUS la Primăria Brăilei, l-a prezentat în faţa presei a atins un punct nevralgic, acela al incapacităţii actualei administraţii locale de a atrage fonduri europene, esenţiale pentru dezvoltarea Brăilei.

Brăila se află pe penultimul loc din ţară la capacitatea de accesare a fondurilor europene şi a pierdut ani de dezvoltare. În tot acest timp, alte oraşe și comune din România se dezvoltă continuu tocmai pentru că atrag an de an fonduri europene. În aceste oraşe nu mai există probleme legate de asfaltări, iluminat sau lipsa locurilor de joacă pentru copii. Toate au trecut într-o fază de dezvoltare unde se pune accent pe mediu, pe dezvoltarea mediului de business şi pe o mai bună calitate a vieţii cu tot ceea ce înseamnă aceasta în secolul 21.

Mihai Isvoranu spune că Brăila va atrage fonduri europene care îi vor permite administraţiei locale să rezolve probleme care trenează de ani de zile: asfaltarea tuturor străzilor, renovarea centrului istoric, realizarea unui sistem de transport modern.

„Eu îmi iubesc oraşul şi vreau să îl văd din nou curat şi înfloritor. Vreau să nu ne mai plece tinerii din Brăila, ci să îi atragem spre a construi împreună un oraş în care să fim cu toţii mândri că trăim. Vreau ca Brăila să redevină o destinaţie turistică majoră şi să punem în valoare tot patrimoniul incredibil pe care îl avem aici. Cred cu tărie că putem face asta cu ajutorul fondurilor europene şi mai cred că Brăila are o şansă prin noi toţi, cei care o iubim”

– Mihai Isvoranu, candidat USR-PLUS la primăria Brăilei. 

El a dat exemple de fonduri existente în acest moment în diferite axe de dezvoltare şi a demonstrat că în Brăila se pot atrage bani pentru îmbunătăţirea sau modernizarea infrastructurii, a spitalelor, a şcolilor, pentru reabilitarea centrului istoric şi a cartierelor de blocuri etc.

Mihai Isvoranu nu promite minuni, ci doar că va face paşii normali şi fireşti pe care o administraţie locală trebuie să îi facă în acest moment: să acceseze fonduri europene, să prioritizeze cheltuielile pentru a rezolva probleme acute ale oraşului şi să atragă investitori de talie naţională şi internaţională pentru a crea locuri de muncă.

Mihai Isvoranu este medic veterinar, brăilean de patru generații, antreprenor. Candidează din partea Alianţei USR-PLUS la funcția de primar al Municipiului Brăila.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry