Mihai Pascale, despre majorarea salariului minim: ”Îi distruge mai ales pe tinerii antreprenori!”

Mihai Pascale, despre majorarea salariului minim: ”Îi distruge mai ales pe tinerii antreprenori!”

 

 

Salariul minim brut s-ar putea majora începând chiar cu data de 1 noiembrie 2018. Această majorare era prevăzută inițial la data de 1 ianuarie 2019, însă vestea a stârnit numaidecât reacțiile analiștilor, dar și a opoziției.

Tineretul Național Liberal cere guvernului să renunțe la orice intenție de a majora salariul minim cu începere de la 1 noiembrie, în condițiile în care această prevedere i-ar distruge mai ales pe tinerii antreprenori. Este regretabil că astfel de persoane ajung să conducă un minister, în condițiile în care nu au avut nici măcar o firmă cu 3-4 angajați despre care știu că trebuie să le plătească lunar salariile și care, la rândul lor, au familii de întreținut. Orice creștere a salariului minim să se facă în conformitate cu realitățile din economie, nu din pixul unui ministru vremelnic care vrea să mai câștige câteva voturi. De asemenea, introducerea unui salariu minim diferențiat, de 2.350 lei pe lună, pentru angajații cu studii superioare și pentru angajații cu 15 ani vechime este o prevedere profund discriminatorie la adresa tinerilor”, a declarat tânărul liberal.

Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză a făcut public documentul care stă la baza propunerii de creştere a salariului minim de la 1 noiembrie la 2080 lei, posibilă măsură anunţată sâmbătă de Lia Olguţa Vasilescu. Documentul nu prevede însă şi impactul bugetar al implementării măsurii.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry