Florentin Petre:”Am venit să fac ceva, vreau să fiu ajutat!”

Florentin Petre:”Am venit să fac ceva, vreau să fiu ajutat!”

 

  • Dacia Unirea, între birocrație și insolvență! Lipsa banilor se resimte și în teren!

 

 

Antrenorul și căpitanul echipei de fotbal, Dacia Unirea, au organizat astăzi o conferință de presă, pentru a aduce la cunoștință atât evoluția echipei, cât și problemele financiare. Aceștia au făcut din nou apel către iubitorii fotbalului în vederea sprijinirii, din punct de vedere financiar, echipei Dacia Unirea.

Să fim corecți, fără bani nu poți face nimic. Nu ai cum, oamenii ăștia(n.r. membrii asociației ASDUB) fac sacrificii, săracii vin și ne dau câte o masă, din când în când(…) Măi oameni buni, hai să facem ceva pentru orașul ăsta, că de asta am venit aici(…) Am venit să fac ceva, vreu să fiu ajutat!”, a declarat antrenorul echipei Florentin Petre.

La conferință a participat și Marian Oprea, membru fondator al Asociaței Suporterilor Dacia Unirea Brăila. Acesta a atras atenția asupra faptului că ne aflăm în perioada în care se conturează bugetul pentru anul viitor, iar sportul trebuie să fie susținut în continuare de administrația locală.

Este perioada în care se creionează bugetele pentru anul viitor. Eu tare curios sunt, să văd ce se prevede în bugetul Primăriei și al Consiliului Județean, pentru activitatea sportivă(…) Noi nu cerșim bani! Sportul, ca orice altă activitate, este de interes public local. Sportul produce, nu doar cheltuie”, a declarat Marian Oprea, făcând precizarea că la club sunt 9 echipe, cu peste 200 de jucători, care trebuie susținute.

 

 

Primarul susține că sunt mai multe motive pentru care Dacia Unirea nu a beneficiat de toți banii alocați prin Hotărâre de Consiliu Local

 

Unul dintre acestea constă în faptul că Dacia Unirea nu a reușit să facă dovada chelturii a 10% din fondurile pe care clubul trebuia să le obțină din surse proprii. Contactat telefonic, primarul Marian Dragomir a declarat că Dacia Unirea a făcut o cerere pentru a renunța la o sumă importantă de bani.

Noi nu mai putem să dăm bani la Dacia Unirea momentan, pentru că ei au situația cu insolvența, iar ei au primit bani pe anul în curs de la Primăria Municipiului Brăila. Au primit mai puțini bani dacât suma aprobată în consiliu, pentru că au făcut o solicitare de renunțare la o sumă de bani. Pentru aproximativ 31.000 de lei nu au adus documente justificative în termen. Mai mult, nu au făcut nici dovada utilizării celor 10% din fonduri proprii. Pentru că 90% dă Primăria Municipiului Brăila și 10% trebuie să fie din fonduri proprii, atrase de ei. Nici la aceștia nu au făcut dovada justificării. Documentele le-au adus cu mult peste termenul prevăzut în Regulamentul votat de Consiliul Local. Ei au primit o solicitare de la primărie prin care se menționa faptul că nu au depus documentele justificative ale banilor pe care i-au primit de la Consiliul Local, ceea ce este foarte grav”, a declarat, pentru Jurnalul de Brăila, primarul Marian Dragomir.

Mai mult, din declarațiile primarului, se pare că Dacia Unirea nu a făcut nici dovada cheltuirii fondurilor alocate de CLM, mai exact pentru suma de 31.000, documente care au fost prezentate ulterior, după expirarea termenului limită de depunere.

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry