Mihai Tudose trage un semnal de alarmă: ”Voturile la europarlamentare pentru partidele extremiste sunt voturi aruncate pe geam!”

Invitat la emisiunea LIVE cu Rotaru și Kiss de la Digi24, europarlamentarul a declarat că „marea bătălie la europarlamentare este între partea bună și partea rea”. Tudose a explicat de ce sunt pierdute voturile extremiștilor în Parlamentul European: ”nu-i bagă nimeni în seamă”.

”Avem partide care sunt eligibile și frecventabile în discuțiile cu Bruxellesul, partide a căror reprezentanți acolo vor putea influența politica europeană în ceea ce privește România, și vom avea voturi aruncate pe geam.

Voturile aruncate pe geam vor fi cele date partidelor extremiste. Toți reprezentanții extremiști, și azi când stăm de vorbă, și în mandatul viitor, stau într-un colț și au un așa-numit „cordon sanitar”. Nu se ferește nimeni să vorbească pe față de acest lucru.

Sunt izolați complet de la orice negocieri, și se poate verifica ce spun. Noi primim niște liste în zilele de vot, unde scrie – la chestia aia votezi împotrivă, și ai și justificare, „că asta contravine cu ceva…”. La toate propunerile acestui grup izolat de extremiști, la justificarea votului „împotrivă” scrie: „din principiu”. Adică „din principiu” nu-i băgăm în seamă.

Dacă aceste partide au un reprezentant, sau 10, acei oameni nu vor putea reprezenta sub nicio formă România, pentru că nu-i bagă nimeni în seamă. Asta este realitatea”, a declarat vicepreședintele PSD, europarlamentarul Mihai Tudose.

La momentul actual, în coaliție, se poartă discuții despre o posibilă alianță electorală sau o alianță politică, care să dea „stabilitate României”. Surse politice spun că liderii PSD și PNL au reluat discuțiile pentru comasarea localelor cu europarlamentarele. Astfel, coaliția ar putea să limiteze numărul voturilor care merg spre partidele extremiste, în cadrul alegerilor europarlamentare.

”Vă dați seama ce ar înseamnă un sfert din voturi să nu le ai? Fiindcă, una e ca România să pună pe masă 33 de voturi cu care să puteam influența, să jucăm pentru interesele țării, și alta e să te duci acolo și să spui că noi suntem 33, dar de fapt suntem 20 cu care putem sta de vorbă. Deci asta ar fi marea miză a acestor alegeri europarlamentare. Alegătorii să înțeleagă ce înseamnă votul util. Au de ales între partidele de stânga, de dreapta, ok, dar stai aici. Orice deviație înseamnă vot aruncat pe geam”, a mai declarat europarlamentarul Mihai Tudose.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry