Ministrul Agriculturii întârzie depunerea PNS-ului! Deputatul Nicu Niță: ”Sunt zeci de asociații, în România, care cer remanierea ministrului Oroș!”

Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale întârzie în a demara consultările cu agricultorii pentru elaborarea Planului Național Strategic (PNS) pentru Politica Agricolă Comună 2023-2027. Termenul-limită, pentru țările din UE, de a depune PNS la Bruxelles este 31 decembrie 2021. Între timp, Polonia a finalizat deja cel de-al doilea draft integral al documentului, esențial pentru modul în care se vor acorda subvențiile europene pentru agricultură

”Încă o dată, fermierii români sunt ținuți în loc de actuala guvernare. Planul Național Strategic este ca un Plan Național de Redresare și Reziliență pentru fermieri, în care sunt prevăzute strategiile și prioritățile pentru acordarea banilor europeni în agricultură. Dacă Ministerul Agriculturii nu se va grăbi, până la sfârșitul anului, coaliția de guvernare va distruge tot ceea ce a mai rămas din economia acestei țări. Sunt zeci de asociații, în România, care cer remanierea ministrului Oroș pentru că dânșii au informații că Ministerul Agriculturii așteaptă în plic, de undeva, să primească acest PNS gata scris.

Dacă ministrul nu se va consulta cu asociațiile de fermieri vom avea o adevărată revoluție în sistemul agricol”, a declarat deputatul PSD Nicu Niță.

Asociația Forța Fermierilor Asociația a anunțat deja organizarea celui mai important eveniment cu public din acest an, dedicat luptei pentru drepturile fermierilor români. Congresul Fermierilor va avea loc pe 7 septembrie 2021, în București.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry