Moțiune de cenzură împotriva lui Rafila! Antoneta Ioniță: ”Probabil cel mai leneș și incompetent ministru al Sănătății pe care l-am avut”

Comunicat de presă


Deputații partidului Forța Dreptei și ai USR au depus o moțiune de cenzură împotriva lui Alexandru Rafila, probabil cel mai leneș și incompetent ministru al Sănătății pe care l-am avut. În calitatea mea de medic, consider că problemele din sistem se agravează din cauza managementului celui aflat la conducerea ministerului.

În loc de performanță și investiții în sănătate, ministrul Rafila s-a remarcat prin faptul că, în primele 18 luni de mandat, a beneficiat de excursii exotice ce au însumat 2 luni: Marea Caraibelor, Cuba – de unde a zis că va aduce medicamente-minune pentru diabet, medicamente pe care nu le-a văzut nimeni.

Planul Național de Combatere a Cancerului, cu care s-au lăudat zeci de PSD-iști și PNL-iști, este un eșec al actualului ministru al Sănătății. Legea de Combatere a Cancerului a fost votată în Parlament, mai ales că inițiator a fost un coleg de partid al dlui Rafila, oncologul clujean Achimaș-Cadariu. De altfel, dl Achimaș-Cadariu l-a acuzat pe Rafila de “neglijență criminală față de pacienții de cancer din România”.

Sistemul medical românesc permite ca femeile să nască pe stradă sau să strige după ajutor până rămân fără aer, totul din cauza proastei gestionări a fondurilor din Sănătate. Asta, însă, nu l-a împiedicat pe actualul ministru să semneze anul trecut un contract de consultanță de 21 milioane de euro cu Organizația Mondială a Sănătății, fostul său angajator.

Alexandru Rafila trebuie să plece din fruntea Ministerului Sănătății pentru că în mandatul său România a pierdut peste 700 de milioane de euro, bani din PNRR destinați investiției în unități spitalicești. Senin, ministrul social democrat a spus că proiectele în cauză vor fi realizate cu împrumuturi de la Banca Europeană de Investiţii (BEI), fonduri rambursabile ce vor fi returnate de la buget.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry