PNL Brăila suspendă campania electorală, pentru 3 zile! Președintele și premierul caută vinovații tragediei! Nu există demisii sau demiteri!

Liberalii brăileni au decis să oprească orice activitate de campanie pentru trei zile, fiind astfel alături de familiile victimelor din tragedia produsă la un spital din Piatra Neamț.

Tragedia s-a produs sâmbătă seara în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț. 10 pacienți cu COVID, aflați în stare foarte gravă, intubați, au murit într-un incendiu devastator, care ne aduce aminte de alte două cazuri cutremurătoare: incendiul de la Maternitatea Giulești, din august 2010, și cel de la clubul Colectiv, din 2015, când peste 60 de tineri au murit.

În semn de respect și solidaritate, pentru tragedia din Piatra Neamț, Organizația PNL Brăila a decis suspendarea campaniei electorale timp de 3 zile.

Niciodată nu e prea târziu să căutăm o rugăciune și să ne îndreptăm gândul spre cei aflați în nevoie.

Haideți să ne rugăm pentru cei bolnavi, să multumim cadrelor medicale pentru sacrificiul lor și să le ajutăm și noi purtând mască, păstrând distanța și respectând regulile de igienă.

Condoleanțe familiilor îndurerate și sănatate multă celor din spitale!”, a declarat președintele PNL Brăila, Cătălin Boboc.

În ședința maraton din această dimineață, de la Palatul Victoria, la care au participat Nelu Tătaru, Raed Arafat, şeful IGSU Dan Paul Iamandi şi directorul Inspecţiei Sanitare de Stat Mioara Comana, s-a decis ca echipe mixte ale DSP şi IGSU să înceapă de luni controale în toate secţiile de terapie intensivă de la nivel naţional pentru verificarea instalaţiilor şi a condiţiilor de punere în funcţiune a aparaturii medicale.

Menționăm faptul că până la această dată mai marii lideri din Guvern și Sănătate nu și-au asumat răspunderea pentru această tragedie. Premierul Ludovic Orban a declarat că în cazul în care, în urma anchetei, se va stabili că managerul Spitalului Judeţean de la Piatra Neamţ este responsabil de ceea ce s-a întâmplat, va trebui să răspundă cu funcţia sau penal.