”PNL e ceva de genul: Noi încercăm să construim ceva. Dacă stă în picioare e zid, dacă a căzut.. e trotuar” – Mihai Tudose

Într-o postare de acum câteva zile, Mihai Tudose cere Guvernului ”să acționeze mult mai ferm, la nivelul Consiliului (UE), pentru interesul vital al României de a-și putea valorifica resursele!”.

Fostul premier atrage atenție că am ajuns să importăm acum 20% din consumul național de gaze – ”De unde, pe timp de vară, producția internă era mai mult decât suficientă”.

”Ministrul Economiei, Virgil Popescu, după ce m-am pronunțat săptămâna trecută pentru relansarea industriei petrochimice, s-a repezit să declare: ”Am auzit că cei de la PSD promit în continuare repornirea petrochimiei, însă acest lucru e o Fata Morgana”. E același ministru care, exact acum cinci luni, spunea că România trebuie să își regândească producția industrială și să se concentreze pe energie, apărare și… petrochimie. Nu e clar ce resorturi a acționat Covidul sau alt ,,virus” de import la nivel ministerial de a picat petrochimia dintre prioritățile guvernamentale. Bine că ne-am bătut la Bruxelles să obținem finanțare europeană pentru infrastructura gazelor naturale…

Dar energia? În prima jumătate de an, am importat de două ori mai multă electricitate decât anul trecut în aceeași perioadă. Asta, în condițiile în care a scăzut consumul național, mai ales în industria blocată de pandemie. Și-am ajuns să importăm acum 20% din consumul național de gaze. De unde, pe timp de vară, producția internă era mai mult decât suficientă.

De ce, dom’ ministru, de ce?!

Totuși, e economia țării….

Dar înțeleg că la PNL e ceva de genul: Noi încercăm să construim ceva. Dacă stă în picioare e zid, dacă a căzut.. e trotuar… Nu aveți voi niște treabă pe la voi pe acasă?”, spune europarlamentarul Mihai Tudose.

Parlamentul European a votat crearea unui fond pentru finanțarea celor mai afectate regiuni de trecerea către o economie verde. Printre domeniile care vor putea primi finanțarea sunt și cele care implementează proiecte pe gaze naturale iar zonele afectate din România de trecerea la resurse mai puțin poluante, precum județul Gorj și Valea Jiului, vor beneficia de un buget mai mare.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry