PNL manipulează în mod penal electoratul! Camera Deputaţilor nu a votat niciodată acordarea autonomiei Ţinutului Secuiesc!

Deputatul PSD Nicu Niță a ținut să aducă lămuriri cu privire la știrile care au apărut în presa națională, care vizează autonomia Ținutului Secuiesc. Niță spune că un astfel de proiect nu a trecut niciodată prin Camera Deputaților.

”Camera Deputaţilor nu a votat niciodată aşa ceva, iar o asemenea lege nu va fi aprobată de Parlament. PSD a votat constant împotriva acestui proiect de lege şi o va face şi la Senat. Tocmai, pentru că acest proiect nu a fost dezbătut, Constituția spune că după 60 de zile se consideră că proiectele de legi sau propunerile legislative au fost adoptate. Dar acest proiect nu a fost nici discutat, nici votat! De fapt, adoptarea prin îndeplinirea termenului constituţional nu înseamnă absolut nimic, nicio lege nu poate fi adoptată dacă nu este votată efectiv de Camera decizională, iar Camera decizională nu are termen pentru adoptarea sau respingerea unui proiect. Nicio lege nu poate fi adoptată şi nu intră în vigoare fără a fi dezbătută şi votată efectiv de Camera decizională și mai mult, nu există legi care să fie adoptate prin “adoptare tacită”!”, spune deputatul PSD, Nicu Niță.

Marţi, 28 aprilie, au apărut în presă articole inflamatorii referitoare la adoptarea de către Camera Deputaţilor a proiectului de lege privind acordarea autonomiei Ţinutului Secuiesc.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry