PNL-ul lui Popa! Tabarac: ”A făcut mai multe transferuri de la PSD decât se fac în campionatul de fotbal | Vor fi obligați să-l susțină pe actualul președinte al Consiliului Județean”

Foarte mulți liberali care astăzi nu mai sunt în PNL, din diferite motive, privesc cu tristețe la ce s-a ales din opoziția locală. Partidul care s-a luptat cu PSD, partidul care striga ”jos ciuma roșie”, a ajuns astăzi să fie mai roșu decât trandafirii din emblema social-democraților.

Printre ei, cel care a avut curajul nebun să-l contracandideze pe Alexandru Popa la alegerile parlamentare din 2020, este și fostul președinte al Organizației Municipale PNL Brăila, Adrian Tabarac.

”Pentru a sprijini deciziile centrale, de la celălalt capăt de țară, în județul Brăila, unde informațiile despre realitatea din țară ajung mai greu, PNL a decis să tureze motoarele campaniei electorale la maxim, fără să realizeze că această acțiune este prematură.

Ce va face oare în acest context Președintele PNL Brăila – Popa Alexandru care s-a lăudat că a curățat partidul de toți pesediștii, dar în realitate a făcut mai multe transferuri de la PSD în PNL decât se fac în campionatul de fotbal, promițându-le tuturor că va curge lapte și miere după ce va ajunge el însuși președinte al Consiliului Județean Brăila, pe unii momindu-i chiar pe loc (la transfer) cu ,,de ale gurii”?”, a postat Tabarac pe pagina sa de Facebook.

Într-o analiză politică, Tabarac a vorbit despre ceea ce se întâmplă în spatele ușilor închise, despre impotența liderilor locali în a-și susține opțiunile în fața conducerii centrale, dar și despre acea mână de liberali, uitați în PNL și nevoiți să stea la masă astăzi cu ”ciuma roșie”.

”Cu o parte din PSD mutat în PNL Brăila, locurile rămase disponibile pentru liberalii adevărați au devenit o poveste de adormit copii, dar un motiv de mândrie pentru Popa. Ce nu știe încă Popa Alexandru – președintele PNL și nici tatăl său, Popa Radu – Primarul din Cireșu, este că, cel mai probabil, în următoarele săptămâni vor fi obligați să-l susțină pe actualul președinte al Consiliului Județean, pe Francisk – Iulian Chiriac (PSD) pentru un nou mandat.

Rămâne de văzut cum le va spune Primarilor care au trecut de la PSD la PNL că totul a fost o joacă(cu tăurași ca la clasa a 8-a) și că adevăratele negocieri se fac la București, acolo unde PNL Brăila nu are acces nici până la ușa clădirii în care au loc discuțiile”, spune Adrian Tabarac.

Faptul că Popa face ”unboxing” cu câțiva PSD-iști rătăciți nu afectează cu nimic imaginea liberalului. Până la urmă, cei care vor avea de suferit, la urne, sunt primarii care și-au bătut joc de voturile oamenilor cinstiți. Popa însă le dă peste nas liberalilor, care încă mai sunt în PNL, punând în prima linie, din toate punctele de vedere, psd-iștii pe care i-a racolat.

”Cum se vor simți primarii Cojea Costică din Chiscani, Nicolae Ganea din Galbenu, Măcrineanu Ana din Viziru si altii ca ei ce vin fermecați de “vraja” lui Popa (ajunși sa râcâie la ușă după spusele lui) când vor fi nevoiți să susțină candidații comuni ai PSD-PNL? Probabil prost.(i)

Fix in zorii depunerii candidaturii vor realiza că au ramas cu toții de căruță. Toate acestea doar pentru că nu s-au uitat la TV să vadă că România, în următorii 4 ani, va fi condusă tot de PSD-PNL, perioadă în care zgomotul de fundal nu mai contează”, a mai precizat fostul președinte PNL Brăila.