PNL vrea ÎNCHISOARE pentru românii care participă la proteste! PSD nu susține proiectul PNL!

  • Dacă participi la un protest o să riști să mergi direct la închisoare. Proiectul de lege care prevede acest lucru, inițiat de PNL, NU este susținut de PSD!

PNL vrea să restricționeze dreptul românilor de a se întruni liber și dreptul la liberă exprimare printr-un proiect de lege care prevede modificarea Codului Penal.

Premierul Nicolae Ciucă și ministrul de Interne, Lucian Bode, au depus un proiect de lege prin care elimină posibilitatea sancțiunii cu amendă în caz de ultraj sau de tulburare a liniștii publice. Aceste infracțiuni ar urma să se pedepsească doar cu închisoarea.

Ieri, a intrat în dezbaterea Senatului un proiect de lege, inițiat de PNL, prin care se înăspresc pedepsele în cazul protestelor publice. PSD nu va vota acest proiect, chiar dacă a fost promovat de colegii de coaliție.

“Libertatea întrunirilor este garantată prin Constituție și reprezintă un fundament al democrație! În propunerea PNL este stipulat faptul că, dacă participi la un protest, riști să mergi direct la închisoare. PSD consideră că cetățenii trebuie să aibă libertatea de a-și exprima public nemulțumirile, în forma actuală a legislației”, a declarat deputatul PSD Nicu Niță.

Partidul Național Liberal propune modificarea articolului 371 din Codul Penal, astfel încât tulburarea liniștii publice să fie pedepsită direct cu închisoare cuprinsă între 1 și 5 ani.

Codul Penal prevede în prezent închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Protestele neautorizate împotriva politicienilor, abuzurilor și corupției, sunt sancționate doar cu amendă în prezent.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry