Programul Tomata va fi reluat de anul viitor! Deputatul Niță: ”Este un program care a adus numai beneficii agricultorilor! A fost o prostie renunțarea la el!”

Programul „Tomata“, lansat în mandatul ministrului PSD Petre Daea, prevedea două cicluri de finanțare: pentru culturile de tomate extra-timpurii – ciclul I, respectiv tomatele cultivate pentru a fi recoltate până aproape de începutul iernii – ciclul II.

Fermierii au venit constant cu propunerea de a putea accesa acest program şi cei care nu mizează neapărat pe culturile extra timpurii, motivând că rolul programului ar trebui să fie, în fapt, susținerea producției românești de legume astfel încât să se limiteze importurile şi să li se acorde consumatorilor din ţară posibilitatea să consume produse românești şi nu doar susținerea acelor fermieri care pun pe piață legume foarte devreme, dar cu costuri uriașe.

”Programul Tomata a fost un punct forte al guvernelor PSD. Un program care a adus numai beneficii agricultorilor. A fost o prostie renunțarea la el, de către fosta guvernare. Va fi reluat în 2022, cu îmbunătățiri, în urma consultărilor pe care ministerul le-a avut cu asociațiile din domeniu. Fermierii vor avea la dispoziție actul normativ, scos în timp util, ca să știe exact cum să-şi gestioneze producția, plantarea şi cam când să vină cu roșiile scoase din producția timpurie”

a declarat deputatul PSD, Nicu Niță

Programul „Tomata”, lansat în anul 2017, a fost sistat de fosta conducere PNL a Ministerului Agriculturii.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry