Salariul minim brut, în agricultură – 3000 de lei! Deputatul Nicu Niță: ”În contextul actual, trebuie să susținem sectorul agricol și al industriei alimentare”

Inițiativa legislativă prevede ca angajații din agricultură și industria alimentară să beneficieze de aceleași facilități ca lucrătorii din construcții, asigurându-se astfel salarii de cel puțin 3.000 de lei. De pe urma acestui act normativ vor beneficia și angajatorii, având în vedere că pentru diferența de circa 700 de lei, de la cât este acum salariul minim pe economie, nu se mai plătesc contribuțiile de către angajator.

”Am avizat în cadrul Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților, Proiectul de Lege pentru modificarea și completarea OUG nr.114/2018 privind instituirea unor măsuri complementare în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal bugetar, care prevedea stabilirea unui salariu minim brut de 3000 lei, impozitat cu 21%, pentru angajații din domeniul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Proiectul merge si la comisiile de Buget Finanțe și Muncă pentru avizare, iar ulterior acest proiect foarte așteptat va intra la vot în plenul Camerei Deputaților.

În contextul actual, trebuie să susținem sectorul agricol și al industriei alimentare, pentru a putea păstra în țară forța de muncă care să ajute la asigurarea producerii de hrană.

Siguranța și securitatea alimentară a statului trebuie să fie o prioritate în aceste vremuri complicate, iar Partidul Social Democrat va susține și va propune cele mai bune decizii pentru români și pentru România”, a declarat deputatul PSD, Nicu Niță.

Aceasta inițiativă este susținută de partidul PSD, iar de această mărire salarială ar beneficia cei din sectorul agricol, piscicol dar și din industria alimentară.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry