Sănătatea a fost o prioritate pentru senatorul Ion Rotaru! Spor de 30% pentru personalul medical și plafonarea prețului la medicamentele și alimentele de bază!

Senatorul PSD, Ion Rotaru, a fost unul din inițiatorii proiectului care prevede un spor de 30% pentru medicii implicați în lupta COVID și pensie pentru copiii celor decedați. Proiectul reglementează acordarea unor drepturi acestor angajaţi, precum şi urmaşilor celor care au decedat din cauza îmbolnăvirii cu coronavirus.

În domeniul sănătății, în contextul pandemiei Covid 19, am inițiat alături de mai mulți colegi o propunere legislativă privind recunoașterea meritelor personalului medical participant la acțiuni medicale împotriva Covid 19, care a devenit Legea nr. 56 din 15 mai 2020 și care prevede acordarea unui spor de 30% din salariul de bază pe perioada stării de urgență și pe o perioadă de 3 luni de la data încetării stării de urgență”, a declarat senatorul Ion Rotaru.

Senatorul brăilean a fost inițiatorul unui alt proiect, de mare interes, privind plafonarea preţului medicamentelor şi al alimentelor de strictă necesitate. Proiectul s-a dovedit a fi necesar în contextul pandemiei de coronavirus şi decretării stării de de urgenţă nu doar pe teritoriul României.

De asemenea am participat la elaborarea unei propuneri legislative pentru plafonarea preţului medicamentelor şi a alimentelor de strictă necesitate. În forma adoptată de Senat a propunerii legislative se instituie plafonarea prețurilor la medicamentele incluse în protocolul de tratament al infecției cu Covid 19, dispozitivele medicale de protecție, materialele sanitare, unele suplimente alimentare și la alimentele care fac parte din coșul minim de consum lunar”, a declarat senatorul PSD.

Ion Rotaru a fost totodată semnatar al inițiativei legislative privind prevenţia şi depistarea precoce a diabetului. Astfel, România a devenit printre puținele țări din lume care reglementează prin lege prevenția diabetului zaharat, în urma apelului lansat de Forumul Român de Diabet.

Tot în domeniul sănătății o problemă asupra căreia mi-am aplecat atenția a fost prevenția și depistarea precoce a diabetului. Prin propunerea legislativă se prevede elaborarea și aprobarea unei politici de prevenție a diabetului la nivel național dar și asigurarea cadrului legal autorităților locale pentru a interveni în ceea ce privește educarea populației și promovarea unui stil de viață sănătos. Potrivit statisticilor prevalența diabetului în România este de 11,6% ceea ce înseamnă că una din 10 persoane suferă de diabet”, a declarat senatorul PSD Ion Rotaru.

Senatorul brăilean Ion Rotaru, președinte al Partidului Social Democrat Brăila, candidează pentru un nou mandat, ocupând o poziție eligibilă – locul 1 la Senat.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry