Se împart funcții în teritoriu și la Guvern! PNL și PSD negociază prefecții și agențiile!

Secretarii de stat, prefecții, subprefecții și șefii agențiilor se împart între partidele care conduc guvernul

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că în şedinţa de coaliţie a avut loc o discuţie despre numirea prefecţilor, dar probabil că cel mai târziu marţi se va lua o decizie cu privire la acest subiect.

Conform unor surse politice, în BEX-ul PNL, dar și în CPN-ul PSD se vor discuta trei scenarii de lucru: Partidul care deține funcția de președinte de CJ să aibă și prefectul. În această variantă, un partid ar stăpâni autoritar un județ. Partidul care deține funcția de președinte de CJ să nu aibă și prefectul. În această variantă, cele două partide s-ar putea controla reciproc. Dacă un partid are ministru dintr-un anumit județ, atunci nu mai are și prefectul în județul respectiv.

Până acum, 42 de funcţii de secretari de stat dintr-un total de 80 şi 21 de prefecţi din 42 au revenit PSD. Acestea vor fi împărţite în teritoriu în funcţie de scorul pe care l-a obţinut fiecare organizaţie în parte.

Ciolacu a mai declarat că noii prefecţi vor fi numiţi în funcţii după ce trec “prin filtrul partidului” şi după ce vor fi “verificaţi instituţional”. Întrebat dacă PSD îşi doreşte anumite judeţe în care să numească prefecţi, Ciolacu a răspuns: “Da, dar lucrul acesta face parte din strategia partidului şi aş vrea să o ţin pentru partid”.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry