Stancu îl atacă pe singurul primar USR din Brăila: ”Autobuzul din Maxineni cu cel puțin 45 de persoane a aterizat la Plus Brăila”

Președintele USR, Cătălin Stancu, a făcut o serie de acuzații față de singurul primar pe care partidul îl are în județul Brăila – Ionuț Postolache, primarul comunei Măxineni.

Ca să înțelegeți de unde pleacă antipatia lui Stancu pentru Postolache, trebuie să ne întoarcem în timp, înainte de alegerile locale, când Postolache era membru PNL, viceprimar al comunei și își dorea să candideze pentru Primărie. Liberalii nu au vrut să-l susțină în această funcție, PSD-iștii aveau deja alt candidat, iar singurul partid care l-a primit, deși nu l-a ajutat cu absolut nimic în acea campanie, a fost USR+.

Ionuț Postolache a candidat singur, fără un ajutor real(n.r. doar niște afișe care nu cred că au fost distribuite pentru că îl aveau în prim plan pe Stancu și nu pe cel care candida) și a câștigat!

La 34 de ani, Ionuț Postolache, medic veterinar de profesie, fără prea multă experiență politică, a ”dat de pământ” cu contracandidații lui și a câștigat USR-ului o comună din județul Brăila. SINGURA comună pe care o are USR, în Brăila!

Reales președinte al USR, nici nu mai contează cum, Cătălin Stancu își permite acum să-i aducă primarului tot felul de acuzații.

Aș putea aminti cazul în care un membru al USR sau PLUS a făcut campanie în favoarea altor partide, acesta fiind motivul pentru care primarul din Maxineni, Ionut Postolache a fost contestat de către colegii din USR. Este de notorietate faptul că acesta, după ce a fost ales primar, înainte cu câteva zile de alegerile parlamentare, a postat public pe contul sau de Facebook că susține la parlamentare oameni precum președintele pesedist al Consiliului Judetean Braila. Ori, oameni asemănători cu un lider PSD, mai găsești doar în PSD!”, a declarat Cătălin Stancu, în ciuda faptului că președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac, NU a candidat la alegerile parlamentare.

Postolache: ”Înainte de politică, acum sunt primar și am o responsabilitate față de oamenii care m-au votat”

Întrebat de această acuzație, primarul comunei Măxineni a declarat:

Nu am făcut altceva decât să-i mulțumesc președintelui Consiliului Județean pentru sprijinul acordat în semnarea celor două contracte prin care comuna Măxineni a primit aproximativ 300.000 lei. Înainte de politică, acum sunt primar și am o responsabilitate față de oamenii care m-au votat. Nu putem neglija sumele de bani pe care le-am primit de la Consiliul Județean, doar pentru că instituția este condusă de un președinte care are altă culoare politică. La fel, am mulțumit în nenumărate rânduri echipei USR, de la București, pentru tot sprijinul acordat în derularea proiectelor din comuna noastră. Am o relație foarte bună cu domnul Barna și am găsit mereu ajutor din partea dânsului în rezolvarea problemelor. Din păcate nu pot spune că am o colaborare la fel de bună cu conducerea USR Brăila. Dar știți cum este, vorba aceea, nu există pădure fără uscături, a declarat primarul comunei Măxineni, Ionuț Postolache.

Postolache recunoaște că în comunicatul de presă trimis mass-mediei de PLUS Brăila sunt lucruri neadevărate, sau cel puțin exagerate. Primarul spune că în final, i s-a permis să-și exercite votul, dar neagă declarațiile lui Stancu prin care este acuzat că și-ar fi înscris toată familia în Organizația Municipală.

La alegerile locale am fost în campanie la el, să-l ajutam. Avea vreo 50 de membri în organizatie. Astăzi știți câți are? 5(cinci). De ce numai cinci? Pentru ca i-a transferat pe toti la Municipiul Braila, inclusiv pe mama și soția sa, inclusiv cățelul și purcelul! Deci, autobuzul din Maxineni cu cel puțin 45 de persoane a aterizat la Plus Braila. Ce concluzie trageți de aici?

Va spun eu, alegerile au fost corecte, toți membrii noștri au fost verificați în contestatii, împotriva membrilor noștri fiind făcute aproximativ 560 de contestatii din partea celor de la ex-PLUS. Unii dintre membrii vechi ai USR și-au pierdut dreptul de vot în urma contestatiilor, la fel cum s-a întâmplat și cu unii membri ex-PLUS. Am avut o comisie electorala constituita atât din membri USR cât și din membri ex-PLUS, rezultatul alegerilor a fost validat de aceasta”, a declarat președintele USR, Cătălin Stancu.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry