Tudose: ”Sunt 3 milioane de elevi, în afară de studenți. Asta înseamnă 6 milioane de măscuțe pe zi! Începe din nou specula cu măști!”

Europarlamentarul Mihai Tudose a vorbit în prima zi de campanie, într-o vizită la pod, despre începerea anului școlar și incapacitatea actualului Guvern de a asigura sănătatea elevilor care vor participa la cursuri.

Fostul premier a atras atenția asupra riscului de a începe o nouă speculă a măștilor, ținând cont de numărul mare al elevilor, dar și de faptul că o mască trebuie schimbată la câteva ore.

”Mai sunt două săptămâni și un pic până la începerea anului școlar, s-a aruncat pisica în curtea autorităților locale, pe niște formule foarte simpatice Primăriile și Consiliile de Administrație ale școlilor vor trebui să ia măsuri, să implementeze niște măsuri pentru ca procesul educațional să se desfășoare în condiții optime, pe baza hotărârilor și a normelor care se vor elabora. Citat de ieri: Se vor elabora. Cred că ar fi bine să le elaboreze până în decembrie, că poate află că școala începe pe 14 (n.r.septembrie)

Nu e nimeni în stare să dea un răspuns: sunt 3 milioane de elevi, în afară de studenți. Conform normelor elaborate de ministrul – deștept asiptomatic de la Sănătate – ar trebui să poarte fiecare elev două măscuțe. Asta înseamnă 6 milioane de măscuțe pe zi. Într-o săptămână de școală: în prima săptămână înseamnă 30 de milioane de măscuțe numai la elevi. O întrebare: există măscuțele astea?

Nu știm dacă măștile astea vor exista fizic. Suntem cumva în pericolul să trăim ce am trăit în martie, când nu se găseau măști, când ajunsese masca la 15-20 de lei. Începe din nou specula cu măști”, a spus europarlamentarul Mihai Tudose, în prima zi de campanie electorală.

Fostul prim-ministru a atras atenția și asupra campaniei dusă chiar de guvernanți, împotriva PSD-ului: ”De exempul, dacă astăzi este frumos afară și nu plouă, PSD-ul este de vină”.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry