Un OM altfel! Mircea Diaconu devine treptat o alternativă!

Un OM altfel! Mircea Diaconu devine treptat o alternativă! 

 

 

În spatele campaniei ”Alianța pentru un om” se află actorul europarlamentar Mircea Diaconu. Unul din puținii candidați care de-a lungul vremii a reușit să-și atragă alături atât oameni de stânga, cât și electoratul de dreapta. Cu atât mai mult, Diaconu a reușit să-i aducă la masa negocierilor pe unii dintre cei mai influenți politicieni ai momentului, cei care de altfel, prin partidele pe care le conduc, formează acea greutate decisivă a unui vot – Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu.

Ne-am dorit să avem un candidat, un om simplu, un om cunoscut și iubit de oameni, care să transmită un mesaj politic sincer și cu o adresabilitate către toate sferele de populație”, spunea consilierul județean ProRomânia, Marian Căpățînă.

Mircea Diaconu este un actor, om politic și fost profesor la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică Ion Luca Caragiale din București, fost director al Teatrului „Nottara” din București. El a fost membru în Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) până în 2004 din partea PD, senator din partea PNL din 2008 până în 2012, europarlamentar independent, membru al Grupului ALDE și vice-președinte al Comisiei pentru Cultură și Educație din 2014 până în 2019.

ProRomânia este un altfel de partid și ne-am dorit să facem o altfel de politică. Odată anunțată candidatura lui Mircea Diaconu, ne-a trezit un sentiment de a ne așeza în spatele acestui om de bună credință și cu mult bun-simț. Ne-a atras foarte mult și tema campaniei, aceea a unei Românii decente, frumoase, curate, cu oameni care să comunice altfel și să scoatem, de la nivelul structurilor statului român, agresivitatea și mesajele ciudate pe care le înțelegem astăzi”, a declarat deputatul ProRomânia, Emilia Meiroșu, în cadrul emisiunii Deschide Lumea, la Realitatea Galați-Brăila.

Mircea Diaconu a fost membru fondator al Aliantei Civice, din 7 noiembrie 1990. Apoi, Diaconu a fost membru al Partidului Național Liberal între 2008 și 2014 și a fost ales din partea acestei formațiuni (de pe locul 3 în circumscripția în care a candidat) ca senator de Argeș la alegerile din 2008. Din martie 2010 – Congresul ordinar PNL – vicepreședinte PNL. În trecut, a fost desemnat membru al CNA din partea Partidului Democrat. Iar mai înainte a cochetat politic cu Convenția Democratică, pentru ca mai apoi să se alăture lui Varujan Vosganian și să intenționeze să candideze (în 1996) la Primăria Capitalei. Din 1 mai 2012 a fost numit Ministru al Culturii.

Deși e susținut de două partide – ALDE și ProRomânia – actorul Mircea Diaconu se prezintă apolitic: ”Sunt singurul independent cu ştate. Din 2014 am candidat independent, în Parlamentul European am activat ca independent”, spune Diaconu.

În campania pentru prezidențiale, Mircea Diaconu va străbate drumurile patriei la volanul mașinii sale de fabricație românească, un ARO galben: ”E ca nou și merge de rupe. Pe drumurile noastre se descurcă, e făcut, gândit pentru drumurile românești. Este al treilea ARO 10 pe care-l am”, spune actorul în drumul său spre Cotroceni.

Cert este că Mircea Diaconu este candidatul cu cele mai reale șanse de a rupe voturi atât din PSD cât și din PNL.

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry