USR Brăila caută candidat la Primărie, pe Facebook!

În preajma sărbătorilor de iarnă, brăilenii au fost surprinși pe platforma de socializare cu un mesaj din partea președintelui USR Brăila, Cătălin Stancu. Politicianul a profitat de ocazie și, pe lângă urările convenționale, i-a invitat pe doritori, doar cu un click, să-și declare intenția de a candida la Primăria municipiului Brăila, din partea partidului USR.

Întrebată dacă este de acord cu această tactică de racolare a candidaților pe Facebook, președintele partidului Forța Dreptei, Antoneta Ioniță, a declarat:

”În niciun caz, discuția despre candidații la Primărie oricum trebuie să o facem în primul rând noi, Partidul Forța Dreptei, în cadrul acestei echipe care doar ce s-a format. Cât privește discuțiile cu cei din alianță, deocamdată suntem împreună pentru alegerile europarlamentare. Vom vedea, în funcție de ce se stabilește la nivel central, dacă vom avea un candidat comun la alegerile locale. Oricum, mai este mult până acolo”, a declarat președintele Partidului Forța Dreptei, Antoneta Ioniță.

Încă de la începutul anului, PNL Brăila a avut discuții cu celelalte partide de dreapta pentru susținerea unui candidat comun la Primăria municipiului Brăila. Ludovic Orban însă a fost categoric cu privire la susținerea unui liberal: ”Atât timp cât PNL-ul este la guvernare cu PSD, cine votează PNL, de fapt, votează PSD! Cine este la guvernare cu PSD nu poate fi considerat un partener în bătălia cu PSD. Este la guvernare cu PSD! Orice înțelegere pe care o faci cu un PNL aflat la guvernare cu PSD și care nu mai are nicio legătură cu liberalismul, de fapt servește PSD!”.

La alegerile din 2020, PNL nu a avut candidat la Primăria municipiului Brăila, astfel că l-au ”împrumutat” pe Lucian Căprariu, de la Brăila Nouă. Dacă partidele de dreapta ar alege să susțină un candidat independent, ar fi pentru a doua oară, consecutiv, când PNL Brăila nu vine în fața electoratului cu un candidat liberal la Primărie.

De cealaltă parte, în 2020, USR-PLUS a ieșit pe al treilea loc în preferințele brăilenilor, la alegerile locale. Mihai Isvoranu a fost votat de 7,04% dintre alegătorii prezenţi la urne.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry