”Vaccinarea: neputință sau nepăsare?” Europarlamentarul PSD Mihai Tudose spune că Guvernul României stă cu vaccinul în depozite

În toată România, vaccinarea a pornit cu pași timizi și continuă să nu fie o prioritate, guvernanții fiind blocați în strategii, liste și etape.

La nivelul județului Brăila, până la momentul actual au fost vaccinate 1195 persoane, majoritatea cadre medicale.

Vicepreședintele PSD, europarlamentarul Mihai Tudose, se întreabă cine va răspunde pentru bolnavii cronici care așteaptă de mai bine de un an de zile aparția acestui vaccin.

După primele două săptămâni de vaccinare, au rămas peste 100 000 doze nefolosite. 100 000 de vârstnici și bolnavi cronic sunt expuși unui risc mortal, din cauza rigidității organizatorice vecine cu scleroza.

Există vreo explicație rațională pentru faptul că avem stocuri de vaccin, în timp ce abia s-a definitivat lista bolilor cronice incluse în etapa a doua de vaccinare, etapă care va fi devansată în sfârșit – dar tot nu va începe mai devreme de vineri? Pe o procedură la care ,,încă se lucrează”… Ce vaccinează România în săptămâna asta?…

La noi, organizarea a devenit scop în sine, iar responsabilii de vaccinare sunt mari teoreticieni ai managementului campaniei de imunizare. În schimb, practica omoară români. La propriu!

În acest timp, Angela Merkel avertizează că săptămânile următoare va urma ,,faza cea mai dură a pandemiei”.

Iar Guvernul României stă cu vaccinul în depozite…

Cine răspunde pentru cardiacii, diabeticii și dependenții de dializă care pier cu zile în timp ce ,,deștepții“ încă se gândesc la ce o să facă… ieri!

Sau, poate, ei guvernanții sunt deja imuni! Imuni la suferința altora…”, spune europarlamentarul PSD Mihai Tudose.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry