20 de ani de la înființarea Spitalului de Psihiatrie “Sf. Pantelimon” Brăila

Spitalul de Psihiatrie “Sf. Pantelimon” Brăila este singurul spital de această specialitate din județul Brăila, deservind populația întregului județ, atât prin secțiile cu paturi, cât și prin Ambulatoriul integrat al spitalului și prin Centrul de Sănătate Mintală.

Spitalul asigură într-un sistem integrat și pluridisciplinar, prin secțiile și compartimentele sale, o gama extinsă de servicii în asistență medicală: diagnosticul și tratamentul întregii patologii psihiatrice, psihoterapie individuală și de grup, consiliere și psiho-educație pacienților și familiilor lor, reevaluări psihiatrice periodice ale pacienților externați.

”Mulțumim echipei de specialişți, cadre medicale şi nemedicale care a  performat an de an, echipei de medici şi asistenţi  experimentaţi şi implicaţi profesional, pentru grija și dăruirea pentru pacienții noștri!”, a transmis conducerea spitalului.

Spitalul de Psihiatrie “Sf. Pantelimon” Brăila este conceput într-un stil arhitectural specific sec. XIX când a fost atestat documentar. Construcția începută în anul 1874 de către antreprenorii Mathias Hirsh și Pavel Simion, pe un teren rezervat pentru spital, prin parcelarea din anul 1874, s-a finalizat în anul 1886 și a fost donată Primăriei orașului Brăila.

Spitalul de Stat Brăila, cum a fost denumit începând cu anul 1940, se compune din mai multe clădiri construite în perioada 1925-1950. Începând cu data de 1 noiembrie 2002 Spitalul de Psihiatrie “Sf. Pantelimon” Brăila a luat ființă, în baza Ordinului Ministerului Sănătății nr. 801/16.10.2002, prin desființarea Spitalului de Psihiatrie Cronici Brăila și reorganizarea acestuia și a secțiilor de psihiatrie din cadrul Spitalului de Psihiatrie “Sf. Pantelimon” Brăila.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry