Antoneta Ionita: “Din 42 de ambulante existente, doar 30 sunt functionale”

Antoneta Ionita: “Din 42 de ambulante existente, doar 30 sunt functionale”

 

 

Medicul Antoneta Ionita, deputat PNL de Braila, i-a solicitat ministrului Sanatatii, Sorina Pintea, precizari clare cu privire la solutiile gasite de minister pentru modernizarea parcului auto de ambulante.

”In judetul Braila, din 42 de ambulante existente, doar 30 sunt functionale, insa si  acestea au o vechime mult prea mare, iar aparatura este uzata din punct de vedere fizic si moral, aspecte care pun in pericol viata pacientilor”, a precizat Antoneta Ionita.

Deputatul considera ca, mai mult de jumatate din ambulantele existente ar trebui scoase din uz si achizitionate altele noi. Mai mult, Antoneta Ionita a atras atentia PSD-ului asupra promisiunii pe care a facut-o in campania electorala, aceea de a asigura fiecarei comune cate o ambulanta.

”Dupa un an si jumatate, constatam ca PSD este departe de a-si fi indeplinit aceasta promisiune, asumata prin programul de guvernare. Situatia de la Braila nu este singulara, practic, peste tot in tara ne confruntam cu aceeasi situatie. Ambulante vechi, cu sute de mii de kilometri la bord, reparate si carpite, cu aparatura nefunctionala la intreaga capacitate”, a mai declarat medicul Antoneta Ionita.

Urmare a interventiei deputatului brailean, ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, are termen 30 de zile sa spuna public cate masini au fost cumparate pana acum, care este planul de achizitii de ambulante pentru acest an si cate vor fi repartizate fiecarui judet, inclusiv judetului Braila.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry