Cardul national de sanatate are acum o valabilitate de 7 ani

Cardul national de sanatate are acum o valabilitate de 7 ani

 

 

 

La propunerea Ministerului Sanatatii, in sedinta de Guvern de ieri a fost aprobata o Hotarare de Guvern  prin care se prelungeste, de la 5 la 7 ani, termenul de valabilitate al cardurilor nationale de sanatate emise pana la data de 31 iulie 2018. De asemenea, pentru cardurile emise pana la data de 31 decembrie 2012,  cei 7 ani de valabilitate se vor calcula incepand cu data de 1 ianuarie 2013.

Astfel, prin prelungirea duratei de valabilitate a cardului pana la data expirarii valabilitatii certificatului digital necalificat emis de Autoritatea de Certificare a CNAS, se degreveaza bugetul de stat pentru anul  2018 – 2019 cu cheltuielile aferente tiparirii unui numar de aproximativ 14,2 milioane carduri nationale de asigurari de sanatate, precum si a bugetului FNUASS de cheltuielile aferente distribuirii acestora.

De asemenea, Hotararea de Guvern aprobata astazi de Executiv, prevede o noua reglementare menita sa  asigure un acces mai bun al pacientilor la tratamente. Astfel, pentru unele medicamente prevazute in Lista de medicamente care fac obiectul programelor nationale cu scop curativ si care necesita prescriere pe baza de protocol terapeutic, dar acesta nu a fost aprobat prin ordin al ministrului Sanatatii si al presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, pana la elaborarea si aprobarea protocolului, in conditiile legii, prescrierea se face cu respectarea indicatiilor, dozelor si contraindicatiilor din rezumatul caracteristicilor produsului, in limita competentei medicului prescriptor.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry