Sâc! Braila va avea “Pod suspendat peste Dunare”

Sâc! Braila va avea “Pod suspendat peste Dunare”

 

 

 

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere a declarat castigatoare oferta depusa de Muzeul Brailei “Carol I” pentru “Servicii de cercetare arheologica a terenului afectat de construirea obiectivului de infrastructura rutiera “Pod suspendat peste Dunare in zona Braila”.

“Este foarte important sa stiti ca nu exista nici cel mai mic dubiu in ceea ce priveste finalizarea celui mai mare proiect al judetului Braila, ‘Pod suspendat peste Dunare’”, a postat pe facebook presedintele Consiliului Judetean Braila, alaturi de un clip video, in care aduce o serie de lamuriri.

 

 

Conform contractului, asocierea dintre Astaldi SpA si  IHI Infrastructure Systems CO.Ltd ar trebui sa treaca la construirea efectiva a podului in martie 2019, iar in martie 2022 este prevazut sa se faca receptia finala.

Valoarea totala a investitiei se va ridica la 2,35 miliarde de lei, cu tot cu taxele aferente si include nu doar construirea podului suspendat peste fluviu, ci si a drumurilor de conexiune ce vor fi facute de la zero pe malul tulcean. Ele sunt in lungime totala de 23,4 kilometri, cu doua sectiuni: drumul principal Braila – Jijila, cu o lungime 19,095 km si drumul de legatura cu DN22 Smardan – Macin, in lungime de 4,328 km.

Structura principala din cadrul proiectului, va avea o lungime de 1.974,3 de metri, din care 1.120 metri reprezinta deschiderea centrala. La aceasta se adauga doua deschideri laterale de 489,65 metri, pe malul dinspre Braila si 364,65 metri pe malul dinspre Tulcea. De o parte si de alta vor fi construite si doua viaducte de acces in lungime de cate 110 metri.

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry