Cătălin Boboc, despre tragedia de la Piatra Neamț: ”Asta se întâmplă în România, din păcate(…) devin subiecte atunci când apar astfel de tragedii”

În cadrul primei conferințe de presă, după dezastrul de la Piatra Neamț, președintele PNL Brăila, Cătălin Boboc, a declarat că, din păcate, autorizațiile și avizele de funcționare ale ISU, în ceea ce privește spitalele, devin subiecte abia după ce au loc tragedii.

Chiar ieri vedeam un comunicat de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brăila care ne informa asupra faptului că nici în spitalele din Brăila nu stăm foarte bine. Chair la ATI avem o astfel de problemă, într-un alt corp de spital nu avem autorizație la incendiu. Sigur, până acum ne-a ferit Dumnezeu și eu sper să ne păzească în continuare de o astfel de tragedie.

Totuși, mă gândesc că anumite construcții de acolo, anumite corpuri, au fost date în folosință încă din 2013, vorbim de 7 ani, eu gred că totuși, cu toate greutățile, cu toată birocrația, eu cred că 7 ani… sunt niște ani! E timp suficient să redresezi o astfel de problemă.

Din păcate, vedem că în Brăila, astfel de lucruri se mișcă foarte, foarte greu. Un exemplu este Casa Tineretului care este închisă de niște ani, pentru că cineva nu este în stare să facă o amărâtă de instalație de stingere a incendiului”, a declarat președintele PNL, Cătălin Boboc.

Zece pacienţi au murit în urma unui incendiu care a izbucnit sâmbătă la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Alte şapte persoane, inclusiv medicul Ioan Cătălin Denciu, care a încercat să salveze bolnavii, sunt în stare gravă. Doctorul a fost transferat la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles, iar cei șase pacienți COVID care se aflau în terapie intensivă au ajuns la spitalul mobil de la Lețcani, din Iași.