Încă șase cadre medicale, testate pozitiv! Patru pacienți au murit în ultima lună, după ce au fost infectați cu SARS-CoV-2!

Pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, astăzi, 22.06.2020, la nivelul județului Brăila sunt monitorizate  1540 de persoane, aflate în izolare voluntară și 44 de persoane care se află în carantină institutionalizată.

Menționăm că 9066 de persoane  au ieșit din autoizolare, la încheierea celor 14 zile și 1169 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieși din carantină instituționalizată.

De asemenea, conform raportării DSP, de la începutul pandemiei, la Brăila 125 de persoane au fost confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 37 au fost declarate vindecate și externate, iar 88 de pacienți sunt internați în spital. Alți 6 pacienți, respectiv 4 confirmați în Brăila și 2 în Galați, au decedat în Spitalul Județean de Urgență Brăila.

Noul deces a fost înregistrat în noaptea de duminică spre luni și este vorba despre un pacient de sex feminin, în vârstă de 70 de ani, cu numeroase comorbidități, internat pe secția ATI de o săptămână. Printre noile cazuri confirmate în acest weekend se află și 2 medici și 4 asistente.

În ceea ce privește raportarea IPJ Brăila, în perioada 19 – 21.06.2020, polițiștii au acționat în sistem integrat, alături de jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19, verificând astfel  modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă în cazul a 4.895 de persoane și a 63 de societăți comerciale.

De asemenea, polițiștii au depistat 9 persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu, acestea fiind conduse într-un centru de carantină pentru o perioadă de 14 zile, urmând a suporta și costurile generate în această perioadă.

Persoanele în cauză au fost și sancționate contravențional cu amendă, în valoare totală de 8.000 de lei, pentru nerespectarea  prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry