Ce spune POȘTA ROMÂNĂ despre situația de la GROPENI: ”Locuitorii comunei au ales să se deplaseze la sediul agenției poștale, de teamă că nu vor primi la domiciliu corespondența și pensiile”

În urma solicitărilor venite din partea locuitorilor comunei Gropeni, Jurnalul de Brăila a cerut explicații Poștei Române, cu privire la situația creată de demisia factorului poștal.

Amintim că pe mail-ul redacției am primit solicitări și imagini din partea cetățenilor care trăgeau un semnal de alarmă:

”De o săptămână comuna a rămas fără factor poștal, acesta dându-și demisia. Serviciile poștale se dau doar la sediu, unde se pare că vin două doamne de la Brăila. Se fac cozi în fiecare zi pentru a-șí ridica facturile, scrisorile recomandate și pensiile. Problema cea mare o reprezintă ridicarea pensiilor. În comună sunt și persoane care nu se por deplasa, care nu pot să stea în picioare ore în șir să-și ridice pensia, pentru care au muncit o viață! Este rușinos ca în 2023 să se ajungă în această situație”


Reprezentanții Poștei Române spun însă că este vorba despre o situație excepțională, care s-ar fi remediat rapid de către salariații din cadrul subunității superioare, respectiv Oficiul Zonal Poștal Brăila.

”Situația prezentată de dumneavoastră a fost excepțională și s-a petrecut în ziua în care agentul poștal din comuna Gropeni și-a încheiat contractul de muncă la Compania Națională Poșta Română.

Deși au fost anunțați că activitatea poștală se va desfășura în condiții normale, locuitorii comunei au ales să se deplaseze la sediul agenției poștale, de teamă că nu vor primi la domiciliu corespondența și pensiile.

Până la ocuparea posturilor vacante, pentru a veni în sprijinul clienţilor, activitatea este asigurată de salariaţi din cadrul subunităţii superioare, respectiv Oficiul Zonal Poştal Brăila. Colegii au preluat atribuțiile posturilor vacante chiar de a doua zi și au început activitatea la sediul agenției poștale pentru persoanele prezente, după care s-au deplasat pe teren pentru achitarea drepturilor sociale și distribuirea corespondenței, conform graficelor afișate la sediu.

Precizăm că distribuirea pensiilor și a prestațiilor sociale se desfășoară conform calendarului de achitare, fără întârzieri.

Menționăm că posturile vacante sunt scoase la concurs, permanent. Deficitul de forţă de muncă este însă o problemă cu care se confruntă întreaga ţară. Cauzele sunt multiple, de la scăderea ratei natalităţii şi îmbătrânirea populaţiei, până la migrarea forţei de muncă. Cu toate acestea, reprezentanţii Poştei Române găsesc în permanenţă soluţii pentru atragerea forţei de muncă. Posturile disponibile sunt promovate prin postarea anunţurilor de concurs pe website-ul Companiei, pe reţelele de socializare, în sediile oficiilor poştale, dar şi prin agenţiile judeţene de ocupare a forţei de muncă”, au transmis reprezentanții Poștei Române, deranjați de faptul că am prezentat situația ca fiind una ”incredibilă”.

Imaginile primite pe mail-ul redacției, timp de două zile, consecutiv, arată ceea ce Poșta Română consideră a fi ”normalitate”, ba mai mult ar fi vina cetățenilor care nu au înțeles să aștepte liniștiți acasă poștașul.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry