Dramele din spatele războiului: Bolnav de cancer, în fază terminală, transportat la Odessa pentru a-și trăi ultimele zile din viață!

Forfotă mare, sâmbătă seara, în parcarea unui market din cartierul Vidin. Un pacient, aflat în stare critică, era mutat dintr-o ambulanță, care îl aduce din Turcia, în alta, înmatriculată în Ucraina. Alături de el era familia care nu contenea din plâns.

Pacientul, cetățean ucrainean refugiat în Turcia, a fost diagnosticat cu cancer, în fază terminală, și era transportat înapoi la Odessa pentru a-și petrece ”acasă” ultimele zile din viață.

La fața locului a fost trimisă o ambulanță SMURD pentru a le acorda ajutor, dar și pentru a-i informa despre faptul că cetățenii ucraineni beneficiază de servicii medicale gratuite, în această perioadă, pe teritoriul României.

După câteva ore, timp în care pacientul a fost mutat corespunzător dintr-o ambulanță în cealaltă, fiind conectat la diferite aparate, s-au realizat și formele legale de transfer. Apoi, ambulanta înmatriculată în Ucraina a plecat către Odessa.

Își doreau să trăiască împreună ultimele clipe ”acasă”, chiar dacă nu știau ce îi așteaptă în Odessa, sau dacă locuința lor se mai putea numi ”acasă”.

Ca aceasta, sunt mii de povești din spatele unui război care nu ține cont de boală, de familie, de posibilități. Oameni, care au fost dezrădăcinați, încearcă cu orice preț să păstreze Ucraina în inimile lor, chiar și pentru câteva zile… chiar și pentru ultimele zile.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry