Încă există patroni în Brăila care nu angajează legal muncitorii! ITM a depistat 4 persoane ”angajate” fără contract!

I.T.M. Brăila a desfășurat în luna februarie 2022 acțiuni de control la un număr de 199 angajatori în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 155.800 lei pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă.

Au fost depistate 5 persoane care desfășurau muncă nedeclarată.

Din cele 5 persoane identificate prestând muncă nedeclarată, 4 nu aveau contract individual de muncă încheiat în formă scrisă, iar o persoană presta activitate în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial.

”Pentru deficiențele constatate au fost dispuse măsuri de remediere, cu termene de raportare la inspectoratul teritorial de muncă. I.T.M. Brăila, în controalele efectuate a urmărit în permanență conştientizarea angajatorilor şi a lucrătorilor asupra importanţei şi necesităţii respectării legislaţiei în domeniile de competenta”, a declarat șeful ITM Brăila, Liviu Arhire.

Totodată s-a urmărit verificarea măsurilor luate de către angajatori pentru prevenirea, gestionarea și limitarea răspândirii infecţiei cu noul Coronavirus (SARS-CoV-2).

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry