Polițiștii brăileni au desfășurat activități de educație rutieră la Liceului Teoretic ”N. Oncescu” Ianca

Ieri, 18 decembrie, polițiștii Serviciului Rutier au desfășurat activități pe linie de educație rutieră în cadrul Progamului ”Școala Altfel” cu preșcolarii din cadrul Liceului Teoretic ”N. Oncescu” Ianca.

Activitatea educativ-preventivă a fost desfășurată în scopul creșterii gradului de siguranță rutieră, ocazie cu care elevilor le-au fost prezentate situații periculoase la care pot fi expuși pe stradă, acasă, când merg la joacă sau în tabere/excursii și măsurile de precauție pe care trebuie să le aibă în vedere pentru prevenirea implicării în evenimente negative.

Au fost prezentate aspecte teoretice și au fost desfășurate activități practice, cu ajutorul covorașului tematic din dotarea laboratorului.

În acest context, au organizat și jocuri educativ-distractive cu implicarea activă a copiilor și le-au fost prezentate o serie de reguli elementare de circulație, s-a vorbit despre trecerile de pietoni, semafoare, traversarea drumurilor, mersul cu bicicleta și semnele de circulație, toate în scopul prevenirii producerii de evenimente rutiere.

Polițiștii nu au uitat să îi indulcească pe cei mici cu ciocolată, asigurându-i că polițiștii sunt prietenii lor de nădejde!

La activitate au participat 127 de elevi care au primit cu bucurie sfaturile polițiștilor!

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry