Porci bolnavi în Siliștea și Drogu! Cinci focare de PPA în județul Brăila!

Pe teritoriul județului Brăila au fost confirmate în total cinci cazuri de Pestă Porcină Africană, toate semnalate de cetățeni și înregistrate în gospodării. Ultimele două cazuri au fost depistate în Siliștea – 157 de exemplare – și Drogu (comuna Galbenu) – 143.

”În cursul dimineții de astăzi, a fost convocată comisia de evaluare a riscurilor, membrii acesteia urmând să meargă pe teren, împreună cu un reprezentant al Instituției Prefectului – Județul Brăila, pentru a inventaria numărul de capete și a proceda la sacrificarea și îngroparea suinelor și la decontaminarea perimetrelor, respectându-se condițiile sanitare pentru a nu transmite sau a infesta alte gospodării”, a transmis Prefectura Brăila.

La data de 05.08.2021 erau active un număr de 333 de focare de pestă porcină africană (PPA), conform datelor înregistrate de ANSVSAdin care 3 focare în exploatații comerciale și 5 focare în exploatații comerciale de tip A, fiind afectate un număr de 49.257 de porcine (animale afectate din focarele active). De la această dată, ANSVSA nu a mai actualizat numărul focarelor, deși acesta este în creștere.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry