Primarul Ion Ionescu a semnat contractul! Apă potabilă, înființare sistem de canalizare și stații de pompare pentru apa uzată, în Mircea Vodă!

  • Vești bune pentru locuitorii comunei Mircea Vodă! Primarul PSD, Ion Ionescu, a semnat contractul privind ”Execuție lucrări rețele de alimentare cu apă”

Investiția face parte din cadrul Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată din Județul Brăila în perioada 2014 – 2020, cod SMIS 2014+ 136502, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 3 – Dezvoltarea infrastructurii de mediu în condiții de management eficient al resurselor, Obiectivul Specific (OS) 3.2. – Creșterea nivelului de colectare și epurare a apelor uzate urbane, precum și a gradului de asigurare a alimentării cu apă potabilă a populației.

Valoarea totală a contractului de lucrări: 62.915.787,66  lei, exclusiv TVA.

Obiectivul contractului constă în executarea unor lucrări de înființare și reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă în Unitățile Administrativ Teritoriale Făurei, Mircea Vodă, Galbenu, Vișani și înființare a sistemului de canalizare în Unitatea Administrativ Teritorială Mircea Vodă pentru a asigura conectarea întregii populații la serviciile de alimentare cu apă și canalizare centralizate.

”În comuna Mircea Vodă vorbim de reabilitarea și extinderea rețelei de distribuție, inclusiv branșamente. În plus, contractul prevede și lucrări pentru rețeaua de canalizare menajeră, constând în înființarea sistemului de canalizare inclusiv stații de pompare apă uzată, conducte de refulare și racorduri în localitatea Mircea Vodă. O veste bună este că am reușit să ajungem la o înțelegere cu constructorul și am stabilit ca rețeaua de canalizare să fie construită astfel încât să nu fie afectate drumurile asfaltate din comuna noastră”

, a declarat primarul comunei Mircea Vodă, Ion Ionescu.

Contractul este asigurat prin următoarea schemă de co-finanțare: 6% contribuție CUP Dunărea Brăila, 1,88% buget local, 12,22% contribuție publică națională și 79,9% contribuția Uniunii Europene.

La începutul anului 2024, primarul comunei Mircea Vodă a reușit să acceseze fonduri în valoare de 12.000.000 lei, prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny, pentru realizarea proiectului ”Modernizare drumuri în Mircea Vodă și Dedulești”.

”Sunt proiecte primordiale pentru comuna noastră. În primul rând ne-am axat pe crearea infrastructurii rutiere, iar acum trebuie să facem tot posibilul ca fiecare locuință să fie racordată la utilități. Este esențial să creăm condiții pentru investitorii care doresc să-și dezvolte afacerile în Mircea Vodă. Mai mulți investitori înseamnă mai multe locuri de muncă pentru locuitorii comunei. Am convingerea că, împreună cu Consiliul Județean Brăila și cu sprijinul președintelui Francisk Iulian Chiriac, vom vedea o dezvoltare semnificativă în următorii patru ani”

, a declarat primarul comunei Mircea Vodă, Ion Ionescu.
Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry