Protest spontan la DSP și AJOFM! Ce revendicări au angajații?

Angajații Direcției de Sănătate Publică Brăila și cei ai Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Brăila au organizat astăzi proteste spontane.

În acest context, ambele instituții au transmis informări de presă cu privire la suspendarea activității.

”Ca urmare a finalizării printr-o decizie favorabilă a protestelor personalului caselor de asigurări de sănătate județene, respectiv aprobarea acordării salariului și a celorlalte drepturi salariale, la nivelul maxim în plată aferent funcțiilor din aparatul de lucru al Guvernului, și având în vedere respingerea propunerii de a se aplica tratament egal între personalul caselor de asigurări de sănătate județene și cel al direcțiilor de sănătate publică județene, vă informăm că și angajații DSP Brăila au decis să ceară acordarea salariului și a celorlalte drepturi salariale la nivelul maxim în plată aferent funcțiilor din aparatul de lucru al Guvernului, declanșând un protest spontan, prin întreruperea activității între orele 10,00 – 12,00, revendicările fiind, în primul rând, de natură salarială și discrepanțele care sunt în sistemul de sănătate, din acest punct de vedere, ținând cont și de faptul că personalul instituției noastre a fost în prima linie în perioada pandemiei COVID-19, activitățile desfășurându-se cu deficit major de personal și în prezent, la procedurile de concurs demarate pentru ocuparea posturilor vacante nefiind depuse dosare de înscriere.

Totodată avem în vedere și faptul că prin aplicarea prevederilor Legii nr. 153/2017 veniturile nete, în principal pentru funcționarii publici, au însemnat scăderi, în procente de la cca. 10% până la 50%, intervențiile salariale ulterioare conducând la păstrarea inegalităților salariale de la nivelul direcțiilor de sănătate publică județene în raport atât cu proprii angajați cât și cu personalul din sistemul de sănătate publică.

Creșterea inflației, accentuată din anul 2022, pune o presiune majoră pe puterea de cumpărare a salariaților, neexistând în acest sens nicio corelație a salariului vs. inflație”, a transmis conducerea DSP Brăila.


Mesajul angajaților AJOFM Brăila: ” Ajunge! Nu vrem să mai tolerăm să fim subestimați și tratați discriminatoriu”

Astăzi 15.11.2023, în intervalul orar 10.00-11.00 la sediul AJOFM Brăila din b-dul Dorobanților nr. 603-605, funcționarii publici din cadrul agenției au declanșat un protest spontan, având ca obiect înlăturarea inechităților generate de clasa politică, în cadrul familiei ocupaționale “Administrație”.

”Priviți în jurul vostru și veți vedea oameni epuizați, care lucrează multe ore suplimentare pentru un salariu care se dorește a fi unul corect. Suntem profesioniști, suntem dedicați și suntem demni de respect și recunoaștere. Avem dreptul la un trai decent și la o muncă respectată, iar noi cerem exact asta!

Este revoltător să vedem cum alți colegi din alte ministere se bucură de beneficii și salarii consistente, în timp ce noi suntem nevoiți să acceptăm de ani buni batjocură și dispreț din partea guvernanților, a celor care ar trebui să ne reprezinte interesele.

Așadar, spunem „Ajunge!” Nu vrem să mai tolerăm să fim subestimați și tratați discriminatoriu.

Suntem aici pentru a cere cu tărie, condiții de muncă adecvate, personal suficient pentru a face față cerințelor activității noastre și o remunerare pe măsura activității depuse.

Cerem respect și tratament echitabil din partea guvernanților și a factorilor decizionali. Nu mai suntem dispuși să acceptăm discriminare sau batjocură.

Solicităm o evaluare justă a salariilor noastre în conformitate cu efortul depus și responsabilitățile asumate. Suntem demni de o remunerare pe măsura contribuției noastre la societate.

Cerem asigurarea unui mediu de lucru sănătos și sigur, precum și resurse suficiente pentru a ne desfășura activitatea în mod eficient.

Suntem conștienți de cerințele activităților noastre și solicităm alocarea unui personal suficient pentru a face față volumului de muncă și pentru a asigura servicii de calitate.

Este timpul pentru schimbare!

Nu putem continua să acceptăm tratamentul nedrept și ignorarea nevoilor noastre legitime. Cerem guvernanților să acționeze în interesul nostru și să recunoască contribuția noastră la societate.

Solicităm sprijinul publicului și a colegilor noștri din diverse sectoare. Uniți în voce și acțiune, putem determina schimbarea de care avem atâta nevoie. Suntem profesioniști, suntem dedicați, suntem oameni.

Este timpul să fim tratați cu respect și să fim recunoscuți pentru munca noastră”, au transmis angajații AJOFM Brăila.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry