Se maresc pensiile! Pensia minima garantata ajunge la 640 de lei!

Se maresc pensiile! Pensia minima garantata ajunge la 640 de lei!

 

 

Guvernul a decis ieri sa creasca valoarea punctului de pensie de la 1.000 de lei la 1.100 de lei incepand cu data de 1 iulie, au transmis reprezentantii Ministerului Muncii.

Asa cum ne-am propus prin programul de guvernare, punctul de pensie va creste  incepand cu 1 Iulie, valoarea lui atingand suma de 1100 lei. Este important sa sustinem toate categoriile de persoane. Pentru pensionari este o veste buna marirea punctului de pensie. Pe de alta parte, lucram la o noua lege a pensiilor care va elimina toate inechitatile din sistem. Se vor avea in vedere 2 principii extrem de importante: principiul echitatii si cel al contributivitatii”, a declarat Adrian Rindunica, secretar de stat in cadrul Ministerului Muncii.

In plus, pensia minima garantata va creste cu 23%, tot de la 1 iulie, respectiv de la 520 de lei la 640 de lei. Tot de la 1 iulie se maresc si prestatiile sociale pentru persoanele cu dizabilitati

In prezent, Romania are 5 milioane de pensionari, care castiga o pensie medie de 1.000 de lei pe luna. Avand in vedere ca punctul de pensie are in prezent valoarea de 1.000 de lei, nivel apropiat de cel al pensiei medii din Romania, si ca in plata exista 5 milioane de pensionari, rezulta ca impactul bugetar al acestei masuri ar fi de 3 miliarde de lei in 2018.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry