Brăilenii care găzduiesc refugiați ucraineni vor primi bani de la stat! Procedura a fost explicată de prefectul Iulian Timofei!

Brăilenii care găzduiesc refugiați din Ucraina vor primi bani de la stat pentru fiecare persoană cazată, în ceea ce privește decontarea cheltuielilor cu hrana, potrivit unei ordonanțe publicate în Monitorul Oficial.

Persoanele fizice, care găzduiesc ucraineni, trebuie să depună la primăria de care aparțin, o cerere care să conțină numărul persoanelor găzduite, numele și prenumele acestora, localitățile din Ucraina din care provin, precum și intervalul de timp din luna anterioară pentru care se solicită decontarea cheltuielilor cu hrana.

”Fac apel către locuitorii Brăilei care găzduiesc sau care intenționează să cazeze refugiați să anunțe telefonic acest aspect la Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenție Brăila (0731 232 773). În aceeași măsură este esențial să fie transmise și informații care vizează data inițială de cazare a refugiaților ucraineni precum și data la care aceștia părăsesc locuința persoanelor fizice, pentru a nu exista neclarități în ceea ce privește decontarea cheltuielilor”,

a declarat Iulian TIMOFEI, prefectul județului Brăila.

Documentul, care trebuie depus în primele 3 zile lucrătoare ale fiecărei luni, va fi însoțit de o declarație pe propria răspundere, de copie a actului de identitate al celui care solicită decontul, dar și de copii ale documentelor care atestă dreptul acestuia de folosință asupra locuinței în care găzduieşte refugiaţii din Ucraina.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brăila virează banii solicitați în conturile primăriilor, în termen de 10 zile lucrătoare. De aici, banii vor ajunge la beneficiari în termen de 3 zile lucrătoare.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry