Mari EMOȚII pe chipul copiilor ucraineni! Donațiile brăilenilor au ajuns la ei! De luni, patru copii vor merge la școală!

Ucrainenii, care sunt refugiați în județul Brăila, pot beneficia de donațiile brăilenilor, colectate la cele două centre puse la dispoziție de Primăria municipiului Brăila, pe Bulevardul Independenței, în incinta fostului liceu Forestier, și în Chercea, pe șoseaua Comuna din Paris, în sediul Căminului Cultural. Donațiile sunt acordate în baza actului de identitate al refugiaților, care vor beneficia de aceste ajutoare.

În ultima perioadă, tot mai mulți cetățeni ucraineni se prezintă la cele două centre pentru a beneficia de haine, alimente, medicamente sau produse de igienă, toate donate de către brăileni, persoane fizice sau societăți,

Până la momentul actual, 13 persoane (8 copii și 5 adulți) au fost beneficiare ale produselor donate de brăileni la Centrul de Colectare de pe Bd. Independenței, fostul Liceu Brâncuși.

”Produsele preluate gratuit de către cetățenii ucraineni sunt: dulciuri pentru copii, conserve carne, pește și pate, zacuscă, gem, apă, compot, ulei, orez, făină, mălai, paste făinoase, fasole, detergent, hârtie igienică, șampon, gel duș, periuțe și pastă de dinți, haine copii, 1 pătură, 1 pernă, prosoape hârtie, 1 lenjerie pat, șervețele umede, etc.

Azi,  la centru s-au deplasat brăilenii care i-au cazat împreună cu membri ai familiilor de ucraineni, în intervalul de funcționare a centrului 10.00 – 18.00.

Luni sunt programate alte deplasări organizate de primărie ale persoanelor care au fost cazate în Brăila pentru perioade mai lungi de timp.

Ucrainenii cazați la hoteluri primesc mâncare caldă de la restaurantele din Brăila care au dorit să ajute refugiații”,

a transmis primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.
Patru dintre copiii refugiaților ucraineni vor merge de luni la școală!

Refugiații ucraineni care vor petrece o perioadă nedeterminată în Brăila pot lua legătura cu autoritățile locale pentru a înscrie copiii la școală. Începând de luni, patru fetițe, care provin din Ucraina, vor urma cursurile Școlii A.S.Pușkin Brăila.

”Dintre cei care au venit azi la Centrul de Colectare, două mame și patru fete, un cățel și o pisică, locuiesc la Familia Andriev din Pisc. Cele patru fete vor merge mâine la Școala Pușkin.

O fetiță va merge la clasa pregătitoare a doamnei Maria Milea, președinta Comunității Rușilor Lipoveni din Brăila, iar celelalte trei la clasa a IV-a, unde mai este o fetită din Ucraina înscrisă anul trecut. Familia Andriev le-a pregătit penare și caiete pentru școală”,

a declarat primarul Marian Dragomir.
Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry