Dunărea Brăila încheie turul campionatului național pe locul 4 | De la începutul sezonului, echipa brăileană are 9 victorii, 3 înfrângeri și un egal

Dunărea Brăila a încheiat turul competițional al sezonului 2023/2024 cu o victorie. Meciul cu CSM Tg. Jiu, contând pentru etapa a XIII-a, ultima etapă din turul campionatului național a fost câștigat de echipa brăileană cu scorul de 32 – 28 (18-19).

Pentru Dunărea Brăila au marcat: Maryia Kanaval (7) goluri, Katarina Jezic (6), Kristina Liscevic (6), Francielle Gomes da Rocha (4), Andreea Popa (4), Aneta Udriștioiu (3), Jelena Zivkovic (1), Larissa Araujo (1). Elena Șerban a avut 8 intervenții, iar Trusova a avut o intervenție.

Ne bucurăm că am câștigat, desigur. Am avut câteva deplasări foarte grele, de la Brăila la Thuringer și de la Thuringer direct la Tg. Jiu. Nu ne plângem, ne place să jucăm meciuri multe și suntem fericiți că jucăm și în Cupele Europene. Însă multe jucătoare sunt obosite iar apărarea n-a mers la capacitate maximă însă am reușit în a doua repriză să ne adunăm, să jucăm rapid și să dăm goluri. Am meritat din plin această victorie 

,a declarat antrenorul principal al Dunării, Jan Leslie. 

A fost un meci destul de solicitant pentru noi, suntem obosite după atâtea drumuri în Cupele Europene și cred că la fel este și echipa din Tg. Jiu. În prima repriză nu am jucat la un nivel înalt dar am recuperat în a doua repriză. Ne-am apărat mult mai bine și astfel am câștigat meciul. Este foarte greu să joci din trei în trei zile și nu meciurile sunt o problemă pentru noi ci deplasările foarte lungi dar acesta este sportul. Totuși avem trei victorii consecutive în campionat și ne dorim să o ținem tot așa

,a declarat căpitanul alb-albastrelor, Aneta Udriștioiu.

De la începutul sezonului, Dunărea Brăila are 9 victorii, 3 înfrângeri și un egal, cu un golaveraj de 404 goluri date și 357 primite.

Startul returului competițional pentru Dunărea Brăila va avea loc pe 25 Ianuarie 2023, atunci când este programat meciul cu SCM Gloria Buzău, contând pentru etapa a XIV-a. Partida se va disputa în deplasare, în Sala Romeo Iamandi din Buzău și va fi transmisă în direct de postul de televiziune ProArena începând cu ora 17:30. Ultima partidă dintre cele două echipe care a avut loc în august 2023 a fost câștigată de echipa brăileană cu scorul de 28 la 24.

În EHF European League, Dunărea va juca următorul meci tot în deplasare, cu Lokomotiva Zagreb, pe 21 ianuarie 2024. Partida va fi transmisă în direct de DigiSport4 începând cu ora 19:00.