EURO 2020 | Doar 25% din capacitatea tribunelor va fi ocupată de spectatori

Meciurile organizate pe teritoriul României în cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal EURO 2020 se vor defășura cu spectatori în tribune, a anunțat, marți, Ministerul Tineretului și Sportului, precizează DC News.ro.

Prin aprobarea Memorandumul prezentat de Ministerul Tineretului și Sportului în cadrul ultimei ședințe de guvern, Guvernul României s-a angajat să adopte legislația necesară, astfel încât meciurile din cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal Euro 2020 organizate în 2021 pe teritoriul României să se poată desfășura cu prezența în tribune a unui număr maxim de 13.000 de spectatori, reprezentând 25% din capacitatea tribunelor Arenei Naționale, se precizează într-un comunicat al MTS.

Decizia Guvernului României este una justificată, pe fondul angajamentelor asumate de România, având în vedere că exista riscul excluderii din circuitul EURO, ca urmare a deciziei UEFA ca toate meciurile din cadrul turneului să se desfășoare cu spectatori, într-un regim controlat și sigur din punct de vedere al sănătății fanilor, mai precizează MTS.

MTS mai susține că angajamentele asumate de țara noastră au presupus investiții cu impact pe termen lung, care au sprijinit puternic economia, într-o perioadă dificilă.

Structura Locală de Organizare a EURO 2020 la București și Federația Română de Fotbal au pregătit un plan de acces al spectatorilor într-o proporție de 25% din capacitatea Arenei, luând în considerare câteva aspecte importante.

Astfel, fiecare spectator va fi testat și/sau verificat în ziua meciului, chiar dacă UEFA nu impune testare individuală.

În ceea ce privește îngrijorarea că acest eveniment ar putea crea un precedent pentru alte evenimente, MTS precizează că nu va fi cazul, pentru că EURO 2020 are regim special, fiind declarat eveniment ”de interes public și de importanță națională”.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry