Florentin Petre: ”Avem cel mai mic buget din Liga 2! Brăilenii trebuie să fie mândri! Sunt echipe la Liga 3 care au cheltuit o grămadă de bani și pe care noi le-am bătut”

Într-un interviu acordat la DigiSport, Florentin Petre, antrenorul echipei Dacia Unirea Brăila, a vorbit despre bugetul de care beneficiază echipa. Florentin Petre spune că, deși fondurile nu sunt suficiente, nu se gândește să plece de la Brăila și vrea să ridice nivelul echipei cât de mult se poate.

Nici nu vreau să vă spun bugetul pe care îl avem, e foarte mic, undeva pe la 180.000 – 200.000 de euro. Fac haz de necaz, dar asta este situația. Vom juca fotbal pentru Brăila, sunt echipe la Liga 3 care au cheltuit o grămadă de bani și pe care noi le-am bătut,

spune antrenorul.

Cei mai mulți bani vin de la Consiliul Județean, iar Florentin Petre nu se sfiește să vorbească despre sprijinul pe care l-a găsit în președintele CJ, Francisk Iulian Chiriac. Antrenorul spune că sunt doar câțiva oameni implicați să ajute fotbalul brăilean și invită, pe această cale, iubitorii de fotbal, să se alăture, pentru susținerea echipei Dacia Unirea Brăila.

Îmi place fotbalul, fac totul din pasiune. O mare parte din buget a venit de la Consiliul Județean, de la domnul Chiriac, care este prietenul meu. Suntem 5-6 oameni care ne implicăm aici, ca să ținem Brăila pe harta fotbalului românesc,

a spus Florentin Petre.

Fiind un club privat, resursele financiare pentru DUB sunt reduse. Administrația locală, contribuie, conform legii, cu o mare parte din suma necesară. La nivelul județului Brăila însă, sponsorii și privații care investesc în susținerea sportului sunt aproape inexistenți. Principalul finanțator al clubului de fotbal rămâne Consiliul Județean Brăila care, în urma unui proiect intitulat «Dacia Unirea – Drumul spre performanță în fotbalul brăilean», a alocat Daciei Unirea suma de 597.156,50 lei.

Echipa beneficiază și de suport financiar de la firmele Comision Trade SRL, Blasova și WDP, dar pentru a putea face performanță în Liga a II-a, bugetul ar trebui sa treacă de 500.000 euro. Totodată clubul a anunțat la finalul lunii iulie că  s-a semnat acordul de parteneriat între Dacia Unirea Brăila și Al Dahra – Agricost, acord care poate însemna un nou pas important în alcătuirea unui buget pe care clubul îl consideră imperios necesar.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry