FOTO | Rugby Club Brăila a organizat o nouă competiţie de rugby-tag adresată elevilor din ciclul gimnazial

Marţi 23.01.2024, de la ora 14:00, Rugby Club Brăila a organizat în sala de sport a Liceului Tehnologic „Anghel Saligny” o nouă competiţie de rugby-tag adresată elevilor din ciclul gimnazial. Această competiţie intitulată CUPA UNIRII a fost organizată de Rugby Club Brăila cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Sport Brăila şi al Liceului Tehnologic „Anghel Saligny”.

Întrecerea a urmărit popularizarea jocului de rugby/rugby-tag printre elevii e ciclu gimnazial, dar şi folosirea acestui prilej de a desfăşura meciuri utile de pregătire şi selecţie pentru cele mai bune echipe de gimnaziu din judeţul Brăila.

Ca o premieră pentru întrecerile locale de rugby-tag a fost invitarea unei echipe puternice din jud. Galaţi, în acest fel asigurându-se un cadru exigent de verificare, foarte util pentru echipele brăilene. A fost şi o participare simbolică cu prilejul Unirii Principatelor Române.

Echipele participante:

  1. Şcoala Gimnazială PETRE P.CARP-TUFEŞTI – prof. Cocîrlea Cătălin
  2. Liceul Tehnologic ANGHEL SALIGNY – prof. Puscaşiu Georgeta.
  3. Şcoala Gimnazială VICTORIA – prof. Tudor Gică
  4. Şcoala Gimnazială MUNTENI – jud. Galaţi

Rezultatele jocurilor:

  • Meciul 1 – Sc. Gimn. Victoria – Lic. Tehnologic „A. Saligny” 7-15 (5-9)
  • Meciul 2 – Sc. Gimn. Munteni – Sc. Gimn. Tufeşti 17-6 (10-4)
  • Meciul 3 – Lic. Tehnologic „A. Saligny” – Sc. Gimn. Tufeşti 10-7 (5-2)
  • Meciul 4 – Sc. Gimn. Victoria – Sc. Gimn. Munteni 4-16 (2-8)
  • Meciul 5 – Sc. Gimn. Tufeşti – Sc. Gimn. Victoria 12-12 (6-6)
  • Meciul 6 – Sc. Gimn. Munteni – Lic. Tehnologic „A. Saligny” 10-6 (4-2)

Clasament final:

  1. Şcoala Gimnazială MUNTENI – jud. Galaţi
  2. Liceul Tehnologic ANGHEL SALIGNY – prof. Puscaşiu Georgeta.
  3. Şcoala Gimnazială PETRE P. CARP-TUFEŞTI – prof. Cocîrlea Cătălin ♦ Şcoala Gimnazială VICTORIA – prof. Tudor Gică (cu punctaj egal – nu s-au aplicat alte criterii de departajare)

Întrecerea a fost viu disputată, mulţi dintre competitori dovedind reale calităţi pentru practicarea rugbyului de performanţă. Printre elevii remarcaţi se situează Sevastre Denisa, Balica Marius (Sc. Gimn. „Munteni”), Chirlacopschi Gabriel, Chirlacopschi Mihăiţă (Lic. Tehn. „A.Saligny”), Ilie Cătălin, Ilie Alin (Sc. Gimn. „P.Carp” Tufeşti), Bucur Antonia Maria, Onofrei Mădălin Valentin (Sc. Gimn.” Victoria”).

Jucătorii turneului au fost desemnaţi: Turcu Bianca (Sc. Gimn. „Munteni” Galaţi) şi Carabet Geani (Lic. Tehn. „A.Saligny”).

Pentru bună desfăşurare a turneului au participat şi echipa de voluntari alcătuită din: elevii, Lionte Ramona (Liceul Tehnologic „Anghel Saligny”) şi Nistor Patricia (Sc. Gimn. Nr.8).

La desfăşurarea turneului a fost prezent şi domnul antrenor Neaga Daniel de la C.S.O. Pantelimon care a urmărit întreaga competiţie în vederea selecţionării unor tineri pentru rugbyul de performanţă.

Din partea D.J.S. Brăila au luat parte la desfăşurarea turneului domnul Cărbunaru Mircea şi doamna Andronache Corina, consilieri superiori în cadrul instituţiei de sport.

Arbitrajul a fost asigurat de Rugby Club Brăila prin intermediul domnului Apostol Gheorghiţă. Actiunea sportivă a fost susţinută şi de Academia Olimpica Română – filiala Brăila.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry