Investim în tineri! Investim în viitor! Satelitul echipei HC Dunărea Brăila pe locul IV in Divizia A – Seria A

Începând din sezonul competițional 2022/2023, HC Dunărea Brăila are înscrisă în al doilea eșalon valoric al handbalului feminin românesc, echipa a doua. Astfel, clubul a reintrat în rândul cluburilor care se implică în creșterea tinerelor jucătoare în perspectiva promovării la echipa de senioare.

Clubul a creat un cadru adecvat de pregătire pentru participarea cu succes, în campionat, a echipei de Divizia A. Ne aflăm la finalul turului competițional iar după 10 etape jucate, Dunărea Brăila DivA ocupă un onorant loc IV, cu 21 de puncte, având cel mai bun rezultat în comparație cu ceilalți sateliți ai echipelor din Liga Națională, din toate cele trei serii. Punctele s-au acumulat în urma a 7 victorii și 3 înfângeri.

Competiția adresată Diviziei A este organizată de Federația Română de Handbal și se desfășoară în trei serii, alcătuite pe criterii geografice. Conform regulamentelor FRH, echipele satelit nu au drept de promovare în primul eșalon.  

Echipa de Divizie se arată a fi un bun suport de performanță pentru echipa de senioare, acesta fiind și motivul reînființării. Rezultatele sunt foarte bune, ceea ce înseamnă că eforturile noastre pentru creșterea jucătoarelor nu sunt în zadar iar lotul pe care îl avem este foarte valoros. Nu există nicio diferență între suportul oferit echipei din Liga Națională și cea de Divizie, condițiile de pregătire sunt aceleași iar implicarea noastră este egală. Ambele echipe sunt importante și ne dorim să ridicăm nivelul de performanță în handbalul feminin brăilean, a declarat vicepreședintele Dunării Brăila, Marian Jinca-Buzatu.

Totodată, aducem la cunoștința publicului larg faptul că echipa de Divizie a Dunării Brăila a avut o convocare la Naționala de Tineret a României. Astfel, la stagiul de pregătire a lotului, printre jucătoarele convocate la această acţiune s-a aflat şi Teodora Ababei în vârstă de 18 ani. Teodora evoluează pentru satelitul Dunărea Brăila în Divizia A pe postul de inter-stânga.

Returul competițional pentru Divizia A începe în data de 14 ianuarie 2023 atunci când Dunrea Brăila DivA va juca a XII a etapă în Sala Polivalentă împotriva echipei ACS Spartac București.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry