KARATEKA brăileni, din nou pe podium la Cupa și Campionatul European de KARATE SHOTOKAN

În perioada 31 Martie – 2 Aprilie 2023 a avut loc a XII a ediție a Campionatului European și Cupa Europeană de Karate SKDUN, în Italia, Lignano Sabbiadoro unde au participat aproape 1.000 de sportivi din 19 țări.

Județul Brăila a fost reprezentat de cinci sportivi de la A.C.A.M. TSUNAMY BRĂILA  care au concurat alături de lotul național al României condus de Shihan Aurel Pătru (centura neagră 8 DAN), președintele Federației Mondiale de Karate SKDUN.

Sportivii brăileni sportivi antrenați de Senseii Sebastian Cazan și Florin Nichifor, au urcat pe podium de șapte ori obținând: trei medalii de aur, una de argint și trei de bronz.


UDREA DENISA ȘTEFANIA (elevă la Școală Gimnazială ”Ion Creangă”, clasa a V-a)

LOCUL 1 – KIHON IPPON KUMITE MINICADETI, 12-13 ANI, F, 6-4 KYU, -44 KG

PLOPEANU LAURENTIU ANDREI (elev la Liceul Teoretic ”Panait Cerna”, clasa a XI a )

LOCUL 1 – DUO KATA ECHIPE JUNIORI+SENIORI, +16 ANI, M, 6-4 KYU

LOCUL 1 – KIHON IPPON KUMITE JUNIORI, 16-17 ANI, M, 6-4 KYU

LOCUL 3 – KATA INDIVIDUAL JUNIORI, 16-17 ANI, M, 6-4 KYU

TATU MARIA REBECA (elevă la Colegiul Național ”Gheorghe Munteanu Murgoci”, clasa a IX a)

LOCUL 2 – JIYU KUMITE CADETI, 14-15 ANI, F, 6-4 KYU, +52KG

LOCUL 3 – KATA INDIVIDUAL CADETI, 14-15 ANI, F, 6 KYU

LOCUL 3 – KIHON IPPON KUMITE CADETI, 14-15 ANI, F, 6-4 KYU, +52KG


Chiar dacă nu au urcat pe podium, au avut evoluții spectaculoase și apreciate sportivii TUDOSE OVIDIU ALIN (elev la Școala Gimnazială “Mihai Viteazul” structura “Mihail Sadoveanu”, clasa a VIII-a) , care a participat la 4 probe (2 de kata + 2 kumite), având 15 adversari/categorie și CHETRONIE MIHAI ALEXANDRU (elev la Liceul Teoretic ”Mihail Sebastian” clasa a IX a), care a fost la prima participare internațională, performând la 3 probe (1 de kata + 2 kumite) și a avut 8 adversari/categorie.

”Felicit sportivii pentru participare și rezultate. Organizarea competiției a fost excepțională și menționez aici Skdun România, condusă de shihan Aurel Pătru. Lotul național de karate Skdun a fost pregătit, sportivii având un înalt nivel tehnic și au dat exemplu de coeziune, ceea ce ne face să fim mândri că suntem români. Cu toții am vibrat la intonarea imnului de stat, atingând parcă cerul când ridicam cupa victoriei.  Acum ne pregătim intens pentru următoarele competiții atât naționale cât și internaționale, urmând să participăm și la Campionatul Mondial de la Atena din Septembrie. Însă cel mai mult ne pregătim să fim campioni în viață. Mulțumim din suflet celor care ne-au făcut posibilă această deplasare din punct de vedere financiar, am avut alături doi sponsori inimoși și o echipă de părinți implicați. Cu stimă, ne înclinăm, OSS”, a declarat Sensei Sebastian Cazan, antrenorul clubului Karate Tsunamy Brăila.