KARATEKA – brăileni pe podium, la mondiale!

In perioada 30 sept – 02 oct 2022, la Karlovy Vary, Cehia, lotul national de Karate SKDUN, afiliat la Federatia Romana de Arte Martiale, a participat cu peste 200 de sportivi, la cea de-a 29 editie a Campionatul Mondial si a 14 editie a Cupei Mondiale de Karate SKDUN.

Inscrierea sportivilor a fost facuta in programul informatic Sportdata, iar buna desfasurare a competitiei a fost supervizata de Presedintele organizatiei mondiale de karate SKDUN, Shihan Aurel PĂTRU, centura neagra 8 Dan, instructorii comitetului tehnic Sensei Colin Putt & marele maestru japonez YASUYOSHI SAITO, precum si de catre membrii BOARD ai Shotokan Karate Do of United Nations (SKDUN).

”Realitatea este ca avem o echipa foarte buna insa mai important este ca avem in spate o generatie noua, de copii talentati pe care va trebui sa-i “crestem” cu grija pentru a ajunge la randul lor karateka foarte buni si din punct de vedere sportiv dar si in ceea ce priveste educatia lor”, a declarat Presedintele organizatiei mondiale de karate SKDUN, Shihan Aurel PĂTRU.

Lupta a fost acerba, concurand peste 1000 de karateka, de pe 4 continente, din peste 28 de tari, inclusiv Japonia. Arbitrajul, secretariatul  si securitatea fiind realizate de cei mai buni profesionisti internationali.

Fiind membrii ai lotului national, dar mai ales prin sustinerea financiara a Consiliului Judetean Braila, în baza Legii 69/2000 privind educația fizică și sportul, 5 karateka braileni legitimați la Asociatia Clubul de Arte Martiale Tsunamy Braila, care sunt antrenați de Senseii Sebastian Cazan si Florin Nichifor in sala de sport a Liceului ”Edmond Nicolau”,  au luptat la aceasta competitie pentru titlul de campioni mondiali si au urcat pe podium de 14 ori, imnul tarii noastre fiind auzit de 5 ori, doar pentru sportivii braileni care au ocupat cea mai inalta pozitie a podiumului.

Urmatorul obiectiv competitional la care vor participa karateka braileni, este Campionatul European, din luna martie 2023 ce va avea loc in localitatea Lignano Sabbidoro, Italia.

”A fost o competiție reușită. Mă bucur enorm pentru rezultatele copiilor si mă bucur ca avem viitor și asta contează enorm, să avem baza de selecție, să avem de unde alege pentru performanță. Felicit sportivii pentru efortul depus și mulțumesc Consiliului Judetean Braila pentru sprijinul acordat, sprijin fără de care ne-ar fi fost dificil să ajungem la Mondiale. Avem sportivi dedicați, implicați, care ne fac cinste. Încercăm prin sport să educăm copiii pentru a ajunge oameni de excepție, modele în societate ! Osss ! Mă înclin”, a declarat sensei Sebastian Cazan, președintele clubului Tsunamy Brăila.

Campionii brăileni:

Plopeanu Laurențiu Andrei (centura albastra 4 kyu)

  • Locul 1 la Jiyu kumite, juniori, 16 – 17 ani, 6 – 4 kyu, -70 kg
  • Locul 1 la Kihon Ippon Kumite, juniori, 16 – 17 ani, 6 – 4 kyu
  • Locul 2 la Kata Individual, juniori, 16 – 17 ani, 6 – 4 kyu
  • Locul 2 la Duo Kata Echipe, juniori, 16 – 20 ani, 6 – 4 kyu
  • Locul 3 la Duo Kata Echipe Mixt, juniori, 16 – 20 ani, 6 – 4 kyu

Udrea Denisa Ștefania, (centura albastra 4 kyu), fiind la prima participare intr-o competitie internationala si avand 14 contraconcurenti la categoria ei de vârstă și grad, a obținut:

  • Locul 1 la Kata Individual, copii 10 – 11 ani, 5 – 4 kyu, TOP 8
  • Locul 2 la Kihon Ippon Kumite, copii 10 – 11 ani, 6 – 4 kyu, – 34 kg
  • Locul 3 la Jiyu Kumite, copii, 10 – 11 ani, 6 – 4 kyu, – 34 kg

Tatu Maria Rebeca (centura verde 6 kyu):

  • Locul 1 la Kata Individual, cadeti, 14 – 15 ani, 6 kyu
  • Locul 3 la Kihon Ippon Kumite, cadeti, 14 – 15 ani, 6 – 4 kyu
  • Locul 3 la Jiyu Kumite, cadeti, 14 – 15 ani, 6 – 4 kyu, – 50 kg

Manea Elena Raluca (centura verde 6 kyu):

  • Locul 1 la Kihon Ippon Kumite, juniori, 16 – 17 ani, 6 – 4 kyu
  • Locul 3 la Duo Kata Echipe Mixt, 16 – 20 ANI, 6 – 4 kyu

Tudose Ovidiu Alin (centura albastra 4 kyu):

  • Locul 2 la Kata Individual, cadeti, 14 – 15 ani, 4 kyu
Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry