Meciurile de fotbal din județul Brăila, umbrite de violențe! Reprezentanții AJF au stat de vorbă cu prefectul Timofei! Se impun sancțiuni drastice!

Ultimul eveniment de acest gen a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute în cadrul meciului de Liga 5: Galbenu – Jirlău, unde un arbitru din cadrul Comisiei Județene de Arbitri Brăila a fost agresat și lovit. Acte similare de violență împotriva arbitrilor sau a fotbaliștilor au avut loc în Ulmu și Cazasu.

Sancțiunile au mers în unele cazuri până la suspendarea terenurilor sau a jucătorilor, însă se pare că incidentele violente continuă.

Prefectul Timofei a reunit astăzi Comisia de Violență în Sport pentru a stabili măsurile care se impun astfel încât meciurile de fotbal și oricare altă competiție sportivă de pe raza județului Brăila să se desfășoare în condiții de siguranță.

”Am avut astăzi o întâlnire cu membrii Comisiei de Violență în Sport, la nivelul județului Brăila. Asociația Județeană de Fotbal Brăila ne-a asigurat de faptul că organizatorii acestor competiții vor fi reinstruiți. Mai mult, se vor verifica aleatoriu meciurile de fotbal, în ceea ce privește ordinea și siguranța, și se vor aplica sancțiuni acolo unde vor fi descoperite nereguli.

Asociația Județeană de Fotbal va informa Inspectoratul Județean de Poliție și Inspectoratul Județean de Jandarmerie, precum și Instituția Prefectului, cu privire la orice eveniment care ține de siguranța desfășurării acestor competiții sportive”, a declarat prefectul Iulian Timofei.

Consilierul județean Andrei Ionuț Ichim a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj cu privire la violențele împotriva arbitrilor de la aceste meciuri

”Este deja prea mult! S-a ajuns prea departe, cineva trebuie să ia măsuri rapide și drastice împotriva acestor personaje care confundă terenul de joc cu un ring de box, asta până nu este prea târziu.

În anul 2022 în lumea sportului siguranța participanților ar trebuie să fie prioritară iar cei care practică o ramură sportivă nu ar trebuie sa aibă acte de furie sau huliganice.

Sancțiunile pentru astfel de incidente violente trebuie să fie foarte drastice pentru echipe și indivizii care produc astfel de incidente.

În calitate de arbitru asistent de peste 10 ani de zile și cu sute de meciuri arbitrate în mai multe județe din țară nu pot să accept să mă duc la un meci de fotbal și să ajung la urgențe din cauza unor persoane care nu merită să facă parte din viața sportivă.

În semn de susținere față de colegul agresat dar și sub formă de protest, personal, nu o să mai arbitrez în perioada următoare în cadrul competițiilor județene de fotbal din județul Brăila, dacă această echipă nu este exclusă din campionat, iar cei care au produs acte de violență nu sunt suspendați din viața sportivă.

Este un semnal de alarmă pe care AJF Brăila sunt convins că îl va lua în seamă cât mai serios și va găsi soluțiile optime alături de instituțiile abilitate în siguranță și ordine publică, pentru a stopa violența de pe terenurile de fotbal din județ”, a declarat consilierul Andrei Ionuț Ichim – de profesie arbitru.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry