Sportivi din 9 tari la Campionatele Internationale de inot ale Romaniei

Sportivi din 9 tari la Campionatele Internationale de inot ale Romaniei

 

 

Bugetul de organizare al competitiei se ridica la 50.000 de euro, iar premiile totale vor fi de 10.000 de euro. “Valoarea premiilor este anul acesta de doar 10.000 de euro. Anul trecut am avut undeva la 28.000 de euro, dar acum avem mai putin pentru ca sunt doar fonduri private si din pacate anul acesta am primit sponsorizarile tarziu si nu am reusit sa mai strangem aceeasi suma. Dar la aceasta editie premiem primele trei performante din concurs dupa tabela internationala de punctaj: locul 1 – 4.000 de euro, locul 2 – 2.000 si locul 3 – 1.000. De asemenea, cel mai bun senior va primi 1.000 de euro, cea mai buna senioara 1.000 de euro si cei mai buni juniori la masculin si feminin cu cate 500 de euro. Bugetul total al acestei competitii se ridica la aproximativ 50.000 de euro”, a precizat Camelia Potec, pentru Agerpres.

Presedinta Federatiei Romane de Natatie si Pentatlon Modern a marturisit ca are asteptari mari de la sportivii romani, care vor participa la campionate.

“Varfurile noastre sunt Robert Glinta si Daniel Martin si ne dorim ca ei sa isi confirme valoarea la Bucuresti, dar cele mai bune performante ale lor le asteptam la competitiile de obiectiv”, a declarat Camelia Potec.

Campionatele Internationale de inot ale Romaniei vor fi gazduite de Bazinul Olimpic Tolea Grintescu, din Complexul Sportiv Dinamo, din Bucuresti in perioada 24-27 mai.