Zece sportivi premiați la ”Gala Sportului Brăilean”! DJTS a lansat și numărul 13 al revistei ”Sportul Brăilean”!

Direcția Județeană pentru Tineret și Sport a lansat joi, 16 decembrie 2021, numărul 13 al revistei ”Sportul Brăilean”, proiectul de suflet al lui Mircea Cărbunaru, dar și a iubitorilor sportului brăilean. Cu această ocazie au fost premiați 10 sportivi cu rezultate excepționale în ultimul an.

La eveniment au participat și colaboratorii revistei, Eduard Bucureșteanu – psiholog sportiv și gazetarul Virgil Matei.

Cine sunt sportivii premiați la ”Gala Sportului Brăilean”?

Sportivul anului 2021 este Paul Scurtu, sportiv medaliat cu bronz la Campionatul Mondial de sambo, pentru tineret, categoria 79 kg. Sportivul antrenat de Carmen Constantin a cucerit medalia de bronz la naționalele de sambo pentru seniori, iar la juniori I și tineret a devenit campion național la categoria 79 kg. Paul Scurtu este în ultimul an de juniorat.

Pe locul 2 s-a clasat atletul Denis Neacșu, tot de la CSM Brăila, antrenat de profesoara Irina Roată. Sportivul este campion național la juniori U18 în probele de 60 și 400 metri plat (în sală) și are în palmares două locuri I la Cupa României pentru juniori II în probele de 100 și 400 metri în aer liber. De asemenea este medaliat cu argint la Campionatul Balcanic de juniori II în aer liber la proba de 400 metri plat.

Pe locul 3 s-a clasat Maria Naidin, antrenată de Carmen Constantin, medaliată cu bronz la Campionatul European de juniori la sambo, categoria 47 kg. Naidin este campioană națională de cadeți, juniori I și tineret la categoria 50 kg, precum și un titlu de vicecampioană națională de seniori la aceeași categorie de greutate.

Pe locurile 4 și 5 sunt doi sportivi de la secția de kaiac – canoe a CSM Brăila, Gheorghe Constantinov și Pârvu Marius. Pe locul 6 s-a clasat Valentin Nemțanu, de la ACS Hobby Autosport Brăila. Locul 7 în clasamentul alcătuit de DJST Brăila este ocupat de Emilia Constantin de la ACSPDF Special Friends Brăila, medaliată în probele de atletism pentru persoane cu dizabilități. Locul 8 este ocupat de Vlad Olteanul de la secția de kaiac – canoe a CSM Brăila, unde este pregătit de Florentina Ion. Pe locul 9 se află atletul Alexandru Șendrea, de la CSM Brăila, pregătit de Irina Roată, iar pe locul 10 este Darius Techiu, de la LPS Brăila/CSM onești, antrenat de Fănel Ionescu.

Suma alocată ca fond de premiere de la MTS pentru acești 10 sportivi este în valoare de 5000 lei.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry