Astaldi a cerut prelungirea contractului până în 2025! Inaugurarea podului se va face în 2023!

Constructorul spune că mai are nevoie de încă 3 ani pentru restul de 20% din proiectul Podului peste Dunăre!

Inaugurarea podului suspendat de la Brăila ar putea fi amânată pentru anul viitor, deși constructorul Astaldi a promis finalizarea podului peste Dunăre și parțial a drumurilor de legătură în decembrie. Pentru evaluarea situației din șantier șeful CNAIR a trimis un consilier personal care să prezinte dacă inaugurarea se amână sau nu.

”Antreprenorul (WeBuild fost Astaldi) a declarat că podul va fi utilizabil și că va fi dat în circulație, din punctul meu de vedere, și discutând cu inginerul cu supervizorul lucrării aceștia nu sunt la fel de optimiști, în acest sens am trimis și un consilier personal acolo pentru a evalua în mod corect posibilitatea de a deschide circulația la sfârșitul anului. Astaldi a primit un certificat negativ și ar mai primi încă unul. Și premierul a spus că podul este în întârziere și eu îl susțin, pentru că este în întârziere. Văzând lucrările eu așa consider, că nu poate fi deschis, dar fără un raport al inginerului, totuși nu e o părere obiectivă, trebuie să așteptăm evaluarea. Astaldi și-a asumat că la sfârșitul anului termină Podul și o parte a drumurilor de legătură astfel încât și nu rămână un pod muzeu”, a declarat directorul general al Companiei de Drumuri, Cristian Pistol, conform economedia.ro.

Totodată, Pistol a confirmat informația privind cererea antreprenorului general de a finaliza toate obiectele contractului (Podul suspendat și drumurile de legătură) în 2025.

Lucrările pentru podul cu o lungime de 2 kilometri au început efectiv în primăvara anului 2019. Investiția presupune amenajarea a 23 kilometri, dintre care 17 kilometri sunt pe teritoriul județului Tulcea. Deasupra Dunării este podul suspendat, în lungime 1,9 kilometri. Podul are trei deschideri: o deschidere principală (1120 m) și două deschideri laterale de 489,6 m pe malul Brăila și de 364,6 m pe malul Tulcea.

Potrivit actualizării CNAIR, stadiul fizic de execuție doar pentru Pod este de aproximativ 80%.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry