Boboc, către PNL Brăila: ”Eu nu-s liberal dacă vrea Popa, sau dacă nu vrea Popa! La PNL Brăila tre’ să fii într-un fel, să ai mai multe calități, nu îndeplinesc niciuna dintre ele!”

  • Invitat la Reperul TV, într-o emisiune realizată de Sorin Rugină, Cătălin Boboc a prezentat o serie de documente care vin să arate mizeriile din jurul subiectului branșării la energia electrică a unui imobil pe care îl deține în Brăila.
  • Boboc spune însă că va lăsa justiția să-și facă treaba și când va avea un răspuns clar, în scris, pe acest subiect, va veni cu el și în fața jurnaliștilor.

De la ce a plecat acest scandal, al ”furtului de curent”, a povestit Cătălin Boboc. Ceea ce a omis însă fostul secretar de stat să spună este că unul dintre sfătuitorii președintelui PNL Brăila, Alexandru Popa, care a fost numit pe un post de conducere la Electrica, ar fi în spatele cortinei. Consilierul județean Dănuț Lungu ocupă din martie 2022 funcția de șef al Centrului Relații Clienți Brăila al Electrica Furnizare SA. Surse din PNL spun că subiectul ar fi fost lansat în presă, fără o verificare a situației de fapt, doar pentru a satisface ”setea” deputatului aflat la conducerea organizației din Brăila.

”Eu nu pot să spun că a plecat de la colegi de-ai mei, dar s-au bucurat foarte tare când au prins subiectul și au avut și niște mici legături acolo, au avut grijă să inflameze acest subiect. Și PSD a făcut același lucru: cum au mirosit subiectul s-au urcat pe el imediat.

Nu cred că la originea acestui eveniment au stat cei despre care vorbim acum, dar în prima secundă, când au aflat, au luat și au speculat la maxim acest subiect. Dacă ei așa au considerat că se face politică, dacă ei așa au considerat că trebuie să faci construcție, dacă niște oameni care au ajuns în niște funcții, fără să aibă vreun merit, au zis ei că se pun bine prin acest subiect cu șeful de partid… ce trofeu au adus”.

Absolut penibil, a doua zi după ce Cătălin Boboc și-a dat demisia din PNL, la Brăila, liberalii au făcut o ședință pentru a discuta, ”la cerința Bucureștiului”, despre situația lui. Nu același lucru, și nu cu același interes, a intervenit Bucureștiul la Brăila după ce ”Mocanu și ai lui” transmiteau dedicații cu plăcuțe suedeze social-democraților, de la malul mării. Subiect pe care deputatul Popa nu l-a rezolvat nici până la această oră.

”A doua zi după ce am anunțat că mă retrag din partid la Brăila, la partid, a avut loc o ședință. Tema ședinței a fost ”ne-a cerut Bucureștiul” să avem un punct de vedere despre ce s-a întâmplat cu Boboc, Boboc care demisionase seara. Evident, o minciună, o prostie, o nemernicie(…) Folosim momentul ăsta, dacă nu am reușit altfel, să scăpăm de Boboc. Mi se pare … de oameni mici, iertați-mă. Înțeleg să scăpăm de unul când avem noi un plan și vrem să-l facem, suntem focusați pe chestia asta, dar nu putem că ne încurcă cineva. Păi nu aveți niciun plan. Nu mergeți nicăieri, oricum”,

a transmis Cătălin Boboc.

Mai departe, invitatul lui Sorin Rugină a ironizat grupul care conduce PNL Brăila la momentul actual, spunând că lui îi lipsesc ”calități” esențiale, și evident, ce e bun pentru București, nu are cum să fie bun și pentru Brăila:

”În momentul ăsta mă interesează un singur lucru. Să se închidă, să primesc toate acele documente și să arăt oamenilor pe care îi respect că sunt onest și îmi respect partidul în care am trăit atâția ani. Vreau să arăt oamenilor că tot subiectul acesta nu a fost decât o mizerie și nimic mai mult, pe care s-au cățărat unii, fie colegi de-ai mei, fie adversari politici. Până la urmă, la adversari nu poți să te superi foarte tare.

La colegi am o dezamăgire foarte mare. Filiala PNL Brăila a ajuns totuși la un nivel. Dacă ce e bun pentru PNL la nivel național, nu e bun pentru Brăila, oamenii sunt la alt nivel. Adică, prin țară te mai descurci să faci față, dar la Brăila când vii tre’ să fii într-un fel. Chiar mai multe calități… nu îndeplinesc niciuna dintre ele, chiar m-am uitat bine în CV-ul meu, în caracterizarea mea, și nu le îndeplinesc, evident”.

Cătălin Boboc spune că va reveni în Partidul Național Liberal după ce se va rezolva acest scandal și, deși este conștient că Popa ar putea să nu îi accepte adeziunea, are posibilitatea de a opta pentru oricare altă organizație liberală din România.

”Eu nu-s liberal dacă vrea Popa, sau dacă nu vrea Popa. Eu nu mă simt, mai mult sau mai puțin liberal, dacă e cineva de acord sau nu. Cineva care nu are prea multe legături cu liberalismul. După ce închid acest subiect voi face o solicitare formală de reîntoarcere în partid ca simplu membru. Am ce face pe plan personal, dar pot să vă asigur că nu voi sta indiferent la tot ce se întâmplă, ba din contră, cred că în anumite momente voi fi mai atent, în legătură cu scena politică brăileană.

Există această mare posibilitate, ca PNL Brăila să nu accepte adeziunea mea. Îi văd în stare, să fac o solicitare simplă pentru a reveni în partid, și ei să spună că nu. Nu am nicio problemă. Dacă vreau să mă întorc în PNL, formal vorbind, am să o pot face în foarte multe locuri din țara asta, care tot Partidul Național Liberal înseamnă”.

Boboc a vorbit și despre ceea ce se întâmplă acum la Organizația PNL Brăila, comparând-o cu un SRL. Trecut prin toate etapele politice la Brăila, Boboc privește amuzat cum încearcă unii, care și-au făcut mai ieri ”botezul”, să conducă opoziția locală.

”Oamenii ăștia, deși el e cam pe persoană fizică, așa consideră că este partidul ăsta, nu vor face nimic cât timp vor privi lucrurile așa(…) Nimeni nu le știe pe toate și nimeni nu le face pe toate. Au mai fost alții care au avut impresia că le știu și le fac pe toate dar nu a funcționat. Noi la PNL Brăila, vă spun din experiență, când am fost mai mulți implicați, a existat în primul rând un balans în interior, pentru că îți permiți mai puțin să faci greșeli. Înainte să ieși afară sunt cei din partid care îți atrag atenția. Așa se echilibrează lucrurile. Așa trebuie să funcționeze un partid serios. Ce facem acum e un SRL…”

Realitatea este că, din momentul în care a fost ales președinte al PNL Brăila, singurul (UNPR – democrat)liberal cu ștate vechi, care a fost uns într-o funcție de conducere, a fost Dănuț Lungu. Restul liberalilor stau pe margine și se uimesc cum Florin Dobrescu, liberal de 2 ani este numit prefect, apoi secretar de stat, Cătălin Canciu – liberal de 2 ani – secretar de stat, Adin Boboc – subprefect, Daniela Cadîr – consilier la Ministerul Energiei, Coman Laurențiu(ex.ProRomânia/PSD) – consilier Ministerul Economiei și lista va continua, dar nu cu liberalii care așteaptă de ani buni să fie băgați în seamă.

”Lucrurile nu merg bine deloc. Ei degeaba se îmbată cu apă rece și stau în bula lor, stau închiși într-o cameră șapte inși și se felicită unul pe altul ce frumoși și ce deștepți sunt”,

a atras atenția Cătălin Boboc.
Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry