Bocănel lovește din nou! Primarul din Dudești este acuzat de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane!

După ce a mai fost găsit vinovat de ANI pentru că a cumpărat, din bani publici, produse de la magazinul soției, Marian Bocănel(PSD) ar fi contractat serviciile de vidanjare de la firma soției secretarului primăriei Dudești.

În primă instanță, ”în exercitarea mandatului de primar, a aprobat și semnat în perioada 26 octombrie 2017 – 14 decembrie 2018, 80 de acte administrative care au produs un folos material pentru soția sa, constând în încasarea sumei de 14.851 lei și în creșterea cifrei de afaceri și a profitului societății comerciale la care aceasta deține calitatea de asociat unic și funcția de administrator”.

Primarul a încercat în zadar să atace raportul de evaluare formulat de ANI. Curtea de Apel Galați i-a respins acțiunea.

Respinge acţiunea ca nefondată. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Curtea de Apel Galaţi. Pronunţată azi, 10.06.2021, soluţia urmând a fi pusă la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”se arată pe site-ul instituției.

Marian Bocănel a câștigat alegerile locale din 27 septembrie 2020 cu un scor foarte bun, obținând 64,39% din voturile concetățenilor care s-au prezentat la urne. El este primar al comunei Dudești, din județul Brăila, din anul 2000.

Acum, procurorii îl acuză pe primar, secretarul comunei și soția acestuia, de conflict de interese. Primarul Bocănel se pare că ar fi contractat serviciile de vidanjare oferite de societatea deținută de soția secretarului comunei, atât pentru Primărie cât și pentru școala din Dudești.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry