DASAEV a primit 12 ani de închisoare în dosarul baschetbaliștilor! Sentința nu este definitivă!

  • Tribunalul Brăila l-a condamnat pe Husein Daniel Gabriel la 12 ani de închisoare în dosarul celor doi baschetbaliști americani înjunghiați într-un local din Brăila, în septembrie 2018

11 ani pentru tentativă la omor, 1 an și 6 luni pentru port și folosire fără drept de obiecte periculoase și 1 an și 6 luni pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, rezultând, după contopire, pedeapsă principală de 12 ani de închisoare. Decizia nu este definitivă, iar DASAEV va merge cel mai probabil la Curtea de Apel Galați pentru o pedeapsă mai blândă.


Ce s-a întâmplat în noaptea de 15 septembrie 2018?

Doi americani, jucători de baschet la ACS Cuza Sport Brăila, au fost înjunghiaţi sâmbătă(15 septembrie 2018)noaptea pe o terasă din centrul Brăilei. Cei doi sportivi sunt Darrel Bowie, de 24 de ani și Joseph McClain, de 25 de ani. Baschetbaliștii americani, care au ajuns la Cuza Sport în luna august, se aflau la terasă împreună cu mai mulţi colegi de echipă în momentul în care au fost loviţi cu pumnii şi atacaţi cu sticle şi cuţite.

Din nefericire, masa la care erau sportivii se afla foarte aproape de cea a agresorilor. La baza conflictului se pare că a stat naționalitatea celor doi jucători, care ar fi atras imediat atenția atacatorilor.

Cei doi se pare că nu i-ar fi provocat pe agresori, din contră, martorii au declarat ca sportivii obișnuiau să vină la terasă, comportamentul lor fiind unul civilizat de fiecare dată.

Scandalul a pornit după ce un individ din anturajul lui Dasaev l-ar fi lovit cu pumnul în cap pe unul din jucători, fără niciun motiv, spun martorii. Ceea ce a urmat este greu de relatat în cuvinte, atacatorii împărțind pumni și picioare tuturor celor care le ieșeau în cale.

Încercând să scape din această busculadă, Bowie și McClain au fugit spre toaletă, dar atacatorii i-au urmat. Aici, cei doi sportivi de origine americană au fost lăsați într-o baie de sânge, după ce agresorii le-au aplicat mai multe lovituri de cuțit.

Agresorii au reușit să părăsească clubul până la sosirea echipajelor de Poliție și Jandarmerie. Din fericire, în spațiul în care s-a produs evenimentul sunt camere de supraveghere, iar filmările au fost ridicate pentru a fi analizate și a stabili cu exactitate cine sunt agresorii.


Dasaev: ”Eu nici n-am avut cuțit. Eu am venit cu nepoata mea, să ne distrăm. Lumea trebuie să înțeleagă că eu am fost victima. Eu am fost bătut!”

Gabriel Husein, însoțit de avocații săi, s-a prezentat din proprie inițiativă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila pentru a vedea ce acuzații i se aduc. La intrarea în sediu, Dasaev a ținut să facă anumite precizări față de evenimentele petrecute în noaptea de sâmbătă spre duminică.

”Eu nici n-am avut cuțit. Eu am venit cu nepoata mea, să ne distrăm, după o oră m-am dus la toatetă, ca trebuia să ma duc. Eu nu am avut niciun cuvânt. Altcineva care ar fi intervenit în bătaie, dacă a avut cineva cuțit, se poate verifica pe casete.(…) Eu am fost singur la toaletă. Nu beau, nu fumez, nu mă droghez, am băut un redbull și m-am ridicat să mă duc la toaletă.(…) Ei nu s-au bătut numai cu mine, ei s-au bătut cu mai multe persoane. Ei au deranjat mai multe persoane. Ei poate au interpretat greșit, eu am trecut pe lângă ei sa merg la baie și ei au interpretat altceva.(…) Au sărit patru, cinci sportivi pe mine și eu am ripostat. Nu am avut cuțit. Eu cred că am lovit de 10 ori și în schimb am primit 200, 300 de lovituri. Deci eu am fost cel bătut”, a explicat Gabriel Husein.

Întrebat dacă a fost căutat de Poliție, sau dacă i s-a cerut să se prezinte astăzi la Parchet, Dasaev a mărturisit că a aflat din mass-media acuzațiile care i se aduc. Bărbatul și-a sunat imediat avocata și împreună au decis să vină să vadă despre ce este vorba.

”Eu nu am fugit. Eu am stat acasă. Am văzut la televizor, am sunat avocatul, pe mine nu m-a căutat nimeni.(…) La masă eram cu neapoata mea, un prieten și iubita lui. Prietenul meu cred că a stat la masă. Eu am fost singur la toaletă. Nu beau, nu fumez, nu mă droghez, am băut un redbull și m-am ridicat să mă duc la toaletă.(…) Ei nu s-au bătut numai cu mine, ei s-au bătut cu mai multe persoane. Ei au deranjat mai multe persoane. Ei poate au interpretat greșit, eu am trecut pe lângă ei sa merg la baie și ei au interpretat altceva.(…) Au sărit patru, cinci sportivi pe mine și eu am ripostat. Nu am avut cuțit. Eu cred că am lovit de 10 ori și în schimb am primit 200, 300 de lovituri. Deci eu am fost cel bătut”, a declarat Gabriel Husein.

Dasaev spune că sunat-o a doua zi, după evenimentele de la terasă, pe Angelica Ionel, avocatul său și au stabilit să se prezinte împreună la Parchet pentru a oferi informații despre tot ce s-a petrecut în acea seară. Alături de Dasaev a fost și avocatul Sorin Ispas care a susținut cauza clientului său.

”Nu se poate așa ceva, ce se vorbește. Hai să venim să clarificăm lucrurile. Dacă eu sunt vinovat cu ceva arestează-mă. Lumea trebuie să înțeleagă că eu am fost victima. Eu am fost bătut! Să te bați cu patru, cinci oameni, să te lovească din toate părțile, eu doar am vrut să merg la toaletă. Eu nu am fugărit pe nimeni. S-au bătut cu alții, s-au fugărit cu alții, drept dovadă că și alții au intervenit. A fost ceva spontan, nu premeditat”, a adăugat Dasaev.

Înainte de a intra la audieri, Angelica Ionel, avocata lui Gabriel Husein a ținut să atragă atenția asupra faptului ca, în ciuda cazierului impresionant pe care îl deține clientul ei, acesta nu se face obligatoriu vinovat și de evenimentele de terasă.

”În situația asta, am decis să venim împreună, pentru a-și spune și punctul lui de vedere. Considerăm că în atacul ăsta nu este vinovat, sau cel puțin, parțial vinovat, pentru că a ripostat, când a fost lovit. Chiar dacă are numele pe care îl are, chiar dacă are un cazier impresionant așa cum a arătat presa, nu este obligatoriu ca el să fi provocat acest scandal. Așa cum a arătat și dumnealui, a fost agresat și a răspuns cum a putut”, a declarat Angelica Ionel.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry